Cat este de nociv pentru SEO sa faci copy paste…

Desi din punct de vedere al SEO practica este total dezavuata de Google, respectiv sa-ti faci link building prin legaturile inscrise in articole, texte care la randul lor sunt inscrise in directoare „de promovare“, in Romania inca sunt firme de optimizare SEO ce se lauda cu asa ceva. Mie, care lucrez in presa de atatia ani si am cunostinta despre ce inseamna publicitate, mi-este foarte clara motivatia respectivelor firme de promovare online, de lansare pe orbita internetului, de facut rahatul praf.

Inca exista cateva (vreo 15 am numarat eu) firme de promovare online si optimizare SEO in Romania, cum pompos se autodenumesc, ce se lauda ca-ti fac un sistem de legaturi trasnet! Ca astfel, si doar prin ei, vei avea cele mai mari sanse de a ajunge pe prima pagina a celor de la Google. (Vad ca asta cum ca te baga pe prima pagina au lasat-o mai moale, nu prea mai crede nimeni in asa ceva. Am zis „nu prea“!)

Ei bine, eu stiam de ceva timp ca Google nici nu se mai intereseaza de directoarele astea de promovare prin articole, ca au cazut in dizgratie, dar … cine te asculta!? Ce s-a intamplat? Ca de obicei, cum sta in firea omului, s-au produs abuzuri. Se copiau textele unul de la altul si se introduceau legaturi iar apoi, consecinta fireasca era ca se promova un anumit site. Metoda asta de copy-paste nu am inventat-o deci noi, la Bucuresti, ca sa ajungem apoi la palatul Victoria, nu, se pare ca in America a facut cariera printre cei care faceau SEO. Copy paste-ul noi doar ne-am batut joc de el, l-am adus in dizgratie ca l-am bagat in Parlament, dar asta e alta treaba, sa revenim la oile mele despre SEO.

Prin dezvoltarea Google, dar si a motoarelor de cautare de la Microsoft (Bing) sau rusii de la Yandex, ca sa dau doar doua exemple mai mari, s-a dezvoltat tehnica anti-frauda. Insii astia si-au dat seama inaintea noastra cat este de nociv sa faci copy paste. (Cum spuneam, noi ne bateam joc de copiatul asta, ne pricepeam doar la copiute…)

Consecinta: dpv al unui proiect de optimizare SEO ar fi o greseala sa te dezvolti pe asa ceva!

Si totusi, la ce sunt bune directoarele astea de articole!? Cum zicea si Matt Cutts, anti-spammer-ul sef de la Google: poti sa-ti iei niste idei de acolo, apoi sa recompui un articol si sa-l rescrii cu cuvintele tale! Adica exact asa, cu cuvintele tale!

Eh, ce bine ar fi fost daca Matt asta (Matt e alintul de la Matei, stiati?) ar fi fost pe cai mari la Google mai demult, pe cand in Romania nu-si facea un anume avocat-procuror doctoratul…

Revenind la SEO cu problemele lui, fratilor, nu copiati! sau macar schimbati cuvintele intre ele si nu repetati greselile de ortografie. Am auzit ca un avocat-procuror a copiat si prostiile astea, ca la scoala in clasa intai…

Bun. Deci, o optimizare SEO serioasa nu se va baza pe articole copiate. Caci si imptriva lor exista deja softuri anti copy paste.

nota: imaginea este preluata de pe meritocratia.ro

Despre Matei Bitea Articolele 94
Am fost jurnalist. M-am retras. Sunt freelancer și mă ocup de SEO. Scriu și fac site-uri...