Google are necazuri

google-panda-penguin Compania Google a fost amendată săptămâna trecută de către CNL din Franța (Comisia Națională de Informatică și Libertăți Civile) cu suma de 150.000 de euro, după cum aflăm de pe site-ul SEOLand. Aceasta sancțiune a fost aplicată pentru încălcarea politicilor de confidențialitate aferente legislației franceze, dar se pare nu numai că decizia va fi atacată în instanță, dar Google nici nu recunoaște vreuna din acuzații. În sesizarea către Consiliul de Stat, care în Franța este instanța supremă, reprezentanții companiei se opun amenzii, aceștia declarând că Google respectă toate regulile europene în privința confidențialității. Mai mult, Google nu are intenția de a face schimbări în acest sens, compania va continua să folosească datele pe care le deține de la utilizatorii săi în scopul de a le oferi servicii mai bune, se arată într-un comunicat de presă al acestora.

Oricum ar fi situația cu amenda din Franța, Google se află încă din 2010 în atenția Comisiei Europene în ceea ce privește politica anti-trust. Comisarul european Joaquin Almunia a declarat zilele trecute într-un comunicat de presă că UE, după mai multe runde de negocieri, așteaptă concesii semnificative de la Google. Disputa este legată, așa cum era de așteptat, de așa-zisa poziție de monopol pe care o deține Google pe piața reclamelor și anunțurilor comerciale, în special a felului în care sunt afișate rezultatele date de motorul său de căutare. UE dorește ca Google să permită publicului și găsirea unor alte rezultate la căutări specifice, precum și eliminarea influenței serviciului de AdWords al celor de la Google.

Compania americană trebuie să facă față și atacului rivalilor săi, în special a celor de la Microsoft, care prin motorul lor de căutare, respectiv Bing, tind să clatine poziția celor de la Google. Vă reamintim, însăși Microsoft a trebuit să suporte o amendă uriașă, respectiv 860 milioane de euro, tocmai din cauză că UE a depistat folosirea abuzului din poziția dominantă al acestora.


Despre Matei Bitea Articolele 95
Am fost jurnalist. M-am retras. Sunt freelancer și mă ocup de SEO. Scriu și fac site-uri...

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns