Ce este un google checker si cum afli pe ce loc e site-ul tau…

runner in search engine optimization
cam asa e si in viata reala cu site-urile...

google checker pentru siteCa sa stiti daca aveti nevoie de SEO pentru site, daca e cazul sa-i faceti o optimizare sau nu, ar trebui, in primul rand, sa va fie clar cam pe unde se situeaza paginile dvs. web la cautarea cu Google. Ceva semne aveti deja in aceasta privinta, caci altfel n-ati fi ajuns sa va puneti aceasta problema!…

In primul rand, e nevoie de un browser curat! Adica unul care sa nu tina minte nimic de pe unde ati navigat, sa-i goliti mereu memoria cache, practic unul cu care sa faceti doar acest lucru: sa vedeti pe ce loc va e site-ul. Eu folosesc Opera si dupa fiecare intrebuintare sterg toate datele de navigare cu comanda Ctr+Shift+Del. In restul timpului ma dau pe net cu Google Chrome.

Apoi, mai aveti nevoie de cateva site-uri care ofera in mod gratuit asa-numitele „seo tools” si care verifica pozitia site-ului in SERP-ulde la Google dupa anumite „keywords”. Adica sa vedeti pe ce loc va situati cand cineva cauta pe internet dupa cuvintele dvs cheie, acelea dupa care vreti sa fiti gasit. Sunt destule astfel de site-uri pe net, acestea sunt „google checker”, iar pentru a va scuti de eforturi va dau eu trei linkuri:

Asadar, cu aceste trei „Google Checker” si cu browserul cel curat cu care, atentie, nu sunteti conectat niciunde, nici pe posta de yahoo, nici pe gmail, yahoo si nici macar pe twitter, dar absolut niciunde, va puteti apuca de treaba.

Va spun cum fac eu. Caut pe Google in Opera „optimizare seo timisoara” ca asta este ce ma intereseaza. Vad ca sunt pe locul 1-2-3, depinde de vremea de afara, sunt multumit si inainte de a ma culca pe o ureche mai fac niste cautari si in linkurile pe care vi le-am expus mai sus. Fac o medie. La fel fac si cu cautarea „seo timisoara”, dar aici intotdeauna ma enervez si ma apuc iarasi de bibilit site-ul 789.ro caci nu pot sta linistit o saptamana intreaga, ce o saptamana, 3-4 zile, ca e concurenta mare si ceilalti tot timpul vor sa fie inaintea mea… Nu ma lasa deloc in pace, trebuie in permanenta sa scornesc cate ceva, cum e cu textul acesta despre SEO si Google…

In fine, cand mergeti si dvs. pe linkurile de mai sus vi se va deschide cate o pagina unde aveti in principiu doua casute pe care trebuie sa le completati: una cu numele domeniului iar cealalta cu keyword-ul ales, sau mai multe, depinde de cat de hotarat sunteti! Puteti afla chiar si pe ce loc sunt inamicii dvs.!

Dati comanda „check” si vi se va da un scor. Repetati toate aceste chestiuni, de doua-trei ori si va faceti o medie si aveti idee cam pe unde va este pozitionat site-ul. Parerea mea este ca foarte rar veti avea acelasi rezultat intr-un interval de doua-trei minute, tocmai de aceea sa faceti o medie este lucrul cel mai bun.

Asa… ati aflat pe ce loc va este site-ul! Daca repetati chestiunea asta saptamanal, veti avea limpede evolutia afacerii dvs., iar daca iesiti din prima pagina de la Google e cam nasol, trebuie sa lucrati, sa investiti, sa faceti totul pentru a reveni, altfel pierderile sunt mari…

Sau, chemati-ma pe mine! Va rezolv.

Despre Matei Bitea Articolele 95
Am fost jurnalist. M-am retras. Acum sunt freelancer și mă ocup de optimizare SEO. Scriu și fac site-uri...