Voi începe prin a vă spune de ce sunt un creator de conținut pe care vă puteți baza. Primul argument este că am activat în presa scrisă de la începutul anilor 90. Practic, de atunci scriu și fac fotografii.
Am scris mii de articole, am coordonat corespondenți de presă. Am selectat informația și am pus-o sub o formă comercială. Normal, a trebuit să vindem un ziar. Iar a promova un site, a-i coordona conținutul, nu este foarte diferit față de a vinde o publicație de presă.
Deci, dacă vă doriți un creator de conținut care scrie texte pentru site-ul dvs sau contul de social media, texte unice și pe care să nu le regăsiți pe alte site-uri, atunci eu aș putea fi alegerea dvs.
Articolele mele sunt bine documentate. Mă străduiesc să le scriu atrăgătoare, cititorii să nu caște citindu-le sau sau să plece de pe site. Dacă se întâmplă asta, atunci n-am făcut nimic!
Așa cum am spus, scriu pentru dvs texte unice și care sunt optimizate SEO. Valoarea acestor texte o veți realiza din perspectiva de mai jos.
De ce cred că ating toate valorile de mai sus? Motivația este una simplă. Trăiesc din scris de la începutul anilor 90. Am fost ziarist, blogger și acum sunt freelancer. Ce fac? Scriu conținut pentru site-uri. Postări pentru social media. Nu doar că scriu textele, dar construiesc și promovez site-uri. Respectiv optimizare SEO.
Ce înseamnă că scriu texte optimizate SEO? În niciun caz că inserez cuvinte cheie până textul devine deranjant.
Serviciile pe care le ofer se încadrează în ceea ce se numește content writing, creare de conținut sau mai simplu copywriting. Ele trebuie să conducă la un singur obiectiv: mai buna poziționare a site-ului în căutările Google.
Încep prin a vă relata despre concluziile unui studiu realizat de Hubspot în ceea ce privește lungimea unei postări de blog. Conform acestei agenții de marketing, una dintre cele mai bune surse de marketing digital, pentru o bună optimizare SEO, articolul ar trebuie să fie undeva între 2100 și 2400 de cuvinte. Sunt date statistice, care observă care sunt articolele cu cele mai bune rezultate în 2021.
Articolul din studiul pe care l-am citat mai sus nu vă spune însă un lucru. Anume acela că un text de o asemenea lungime este foarte greu de citit dacă nu este fragmentat în corpuri de text diferite. Fiecare având un titlu propriu. Subtitlurile sunt elemente importante pentru SEO. Pentru că Google le folosește pentru a extrage informații despre conținut. Și a stabili astfel o relevanță mai mare (sau mai mică) a site-ului dvs.
Titluri pentru pagini web în wordpress, HTML…Orice redactor, orice blogger, în general un scriitor care lucrează pentru o redacție sau un portal va întreba: cât de lung să fie textul? Iar secretarii de redacție sau web administratorul va spune „fă cât îți iese”! Desigur, asta dacă știe meserie.
Este lungimea unui articol un element important pentru Google? Vreau să spun pentru o mai bună clasare a site-ului? Nu, nicidecum. Și așa cum spunea și John Mueller într-o postare de pe Twitter, lungimea unei postări nu poate fi un indicator de calitate. Pentru că există atâtea texte lungi care de fapt nu spun nimic.
Pe de altă parte, un text mai scurt are șansa de a fi citit de mai mulți.
Bun, dar atunci de ce această lungime de peste 2000 de cuvinte la articol? Pentru că din punct de vedere al cititorului interesat, un text mai lung are o șansă mai bună de a da o explicație la ceva. De a furniza o informație mai completă. Iar pentru cel care face marketing se poate o promovare mai bună. Avem o optimizare SEO mai eficientă.
Deci calitatea unui text nu depinde de cât de lung este. Deși, se practică, dintr-o anumită nevoie de formalism ca bloggerii să scrie pentru clienții lor articole de 400-500 de cuvinte. Pentru că (tot statistic) s-a constatat că lungimea minimă necesară ar fi undeva pe la 300 de cuvinte. Pentru un articol de blog inteligibil, după cum relatează YOAST.
Un conținut fără fotografii este greu de imaginat la un site. Ofer servicii foto pentru website-ul dvs, pentru lucrări de editură, tipografice, etc. Fac fotografii acolo unde este nevoie, le editez și le pregătesc pentru publicarea online.
De asemenea, pot prelucra imaginile dvs. În același timp efectuez optimizare SEO pentru tot acest conținut în imagini.
Optimizarea SEO a fotografiilor este unul dintre aspectele cele mai ignorate. De ce!? Este greu de explicat, din moment ce o imagine bine optimizată poate transmite o mulțime de informații. Poate pentru că pare un subiect mai abstract.
O imagine bine pregătită pentru web răspunde unor cerințe de conținut bun al site-ului. Astfel:
În cazul în care doriți fotografii de bună calitate pentru un site-ul cu conținut deosebit puteți apela la serviciile mele. Vedeți o mică galerie cu fotografii comerciale.
Folosirea de imagini libere de drepturile de autor oferă o trăsătură perfect legală site-ului dvs. Există o clasă de fotografii generice pe care le puteți folosi în site-ul dvs. De exemplu, dacă aveți un cabinet stomatologic puteți include în conținut ilustrații gratuite special create pentru astfel de website-uri. Gen cabinet dentar, dinți, etc.
Folosirea de astfel de fotografii vă ilustrează site-ul, oferă un anumit specific de conținut.
Sau vă puteți popula site-ul cu fotografii pe care le achiziționați. Sunt așa numitele imagini de tip premium. Sunt fotografii mai bune, mai specifice, oferă și creează o idee de conținut mai elevată.
Orice fel de fotografii ați folosi, că sunt doar decorative sau dau substanță de conținut, pentru vă putea promova, acestea trebuie optimizate SEO.
Ca să înțelegeți cum funcționează mecanismul de promovare ar trebui să vă amintiți ce fac oamenii în general. Ce faceți dvs când căutați ceva pe internet. Deschideți Google pe PC și tastați ce anume vreți să aflați. La fel faceți și când aveți un telefon mobil în mână. Deschideți aplicația Google și cereți un răspuns.
Ce înseamnă comportamentul descris!? Că prima sursă la care apelăm este Google. Foarte rar cineva caută un conținut mai întâi pe Facebook sau pe Twitter. Înseamnă că aveți interesul ca oferta dvs să fie pe Google. Articolele dvs, fotografiile dvs, toate informațiile necesare să fie pe Google.
Mai înseamnă și că Google include Facebook și nu invers.
Și totuși, oamenii discută pe Facebook, pe Twitter, pe Linkedin, etc. Își distribuie unul altuia acel conținut care li se pare interesant și în legătură cu care interacționează. Or ca să le veniți în întâmpinare, acest conținut trebuie trimis.
Le reamintesc periodic despre acel conținut care trebuie promovat.
Administrare conturi de rețele sociale. Promovarea pe FacebookTrebuie să rețineți un lucru. Promovarea prin anunțuri pe Facebook, Google Ads și altele asemenea este efemeră. După ce nu mai plătiți anunțul nu mai existați, nu mai aveți conținut vizibil pe internet. Asta pentru că sistemul vă elimină. Nu și dacă anunțurile dvs făceau trimitere la articole de conținut sau texte de pe un site.
Soluția ideală este ca postările din social media să facă trimitere la un conținut peren, respectiv la site-ul dvs. Website care, după ce ați oprit campania de anunțuri să obțină vizitatori din traficul organic. Aceasta este soluția ideală din punct de vedere al costurilor și permanenței.
Efectuez și alte servicii de creare, administrare de conținut. Care sunt atipice, ocazionale sau la care nici nu mă pot gândi acum.
Vă recomand să citiți și articolul: Ce este un site bun și șase direcții în care să acționați.