Cum identifici un web design prost…

cum se gaseste un web design prost

Să critici lucrările de web design făcute de alții este așa… ușor răutate, invidie, lăudăroșenie… ați mai putea spune de-astea. Dar, zic la rândul meu, de ce ar trebui să tac? Pentru că pur și simplu îmi pare rău când văd cum munca unora se duce pe apa sâmbetei!?

În lumea asta a internetului dacă vrei să pătrunzi trebuie să-ți iei o hartă, dacă pot să spun așa. O hartă de pe care să poți afla unde sunt primejdii, unde puncte de atracție, unde poți să stai să te hlizești și unde să te implici. Iar dacă vrei să publici pe internet, lucru nimic mai simplu dealtfel, ai nevoie de cunoștințe sumare de web design, de SEO, de modul de lucru și interacțiunea cu serverele…

Dar, să revin la chestiunea asta cu web designul prost, Dacă nu ești atent la chestiunile astea de minimă educație în web design vei ajunge să muncești degeaba, adică textele tale nu vor fi citite de cine trebuie, nu vor fi găsite de cine trebuie, s.a.m.d….

Ce este de făcut? În principiu, trebuie respectată diviziunea muncii. Cine face web design să facă doar asta, presupunând că se și pricepe… cine pictează să lase naibii serverele și să picteze, iar scriitorii să scrie cât mai mult, să nu-și bată capul cu gramatica decât la sfârșit. Că dacă stau şi se gândesc prea mult… le piere ideea. Pentru asta există „cap limpede”

În fine, ați băgat la cap ce-am vrut să spun…

Mai multe despre cum se recunoaște un web design prost…

Despre Matei Bitea 104 Articles
Sunt fost jurnalist. De la începutul anilor 90 am scris și publicat mii de articole și fotografii. Am scris și proză scurtă. Cred că la reportaje și fotoreportaje mă pricep cel mai bine. Acum mă ocup de SEO. Scriu, editez, optimizez și promovez site-urile altora. Nu e o afacere, mai degrabă un job bine-plătit...

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*