
Optimizare imagini și a galeriilor de fotografii pentru web – un serviciu tot mai căutat. Să fie fotografiile mai vizibile în mediul online este o preocupare a site-urilor care se bazează pe vizual pentru a vinde. De exemplu, în situația în care site-ul dvs vinde fotografii, tablouri sau timbre filatelice, mă refer deci la un produs pentru care imaginea este importantă, vă veți lovi inevitabil de aspectul de vizibilitate.Criteriul este important și pentru site-uri de imobiliare, care vând case, apartamente. Sau le închiriază, ați prins ideea, ceva unde imaginea este foarte importantă.
Ce înseamnă să fii vizibil? Adică să fii găsit ușor. Vinzi reproduceri de artă? Cine caută să te găsească. Oferi servicii de restaurare a mobilei vechi? Să dea omul de tine din prima, dacă vrei să iei fața concurenței. Asta înseamnă vizibilitate. Opinia mea (dar nu numai) este aceea că dacă nu ești vizibil dar ai imaginile care trebuie, atunci ori nu sunt bine introduse în site, ori ai puțin text care să le descrie. Și înțelegem de ce trebuie optimizare fiecărei imagini dintr-o oagină web.
Ori nu se folosește codul sursă așa cum trebuie. De cele mai multe ori programatorii lasă deoparte proprietățile unei fotografii. În sensul că nu le introduc sau le introduc greșit. De ce fac asta!? Din neștiință și comoditate. Clientul vede că în site-ul lui a fost introdusă imaginea, dar el nu știe că a fi nu este suficient.
Site-ul meu este pentru cei care nu se omoară cu codul sursă. Dar pentru a vă promova trebuie să înțelegeți despre ce este vorba. Ca să vă faceți o idee ce înseamnă să introduceți o imagine într-o simplă pagină puteți vedea teoria elementului HTML numit figure. Câte proprietăți poate avea…
Doar prin folosirea corectă a tehnicilor de SEO veți putea să vă dezvoltați. Și simultan cu existența unui conținut original și sugestiv.
» Fotografia din site. Introducere corectă. SEO și manipulare
Comportamentul vizitatorilor de pe un site cu imagini
Este o greșeală să vă închipuiți că dacă vindeți tablouri, felicitări făcute manual sau case într-o zonă turistică, veți vinde doar pentru că ați pus imagini cu acestea. Omul dă scroll în jos, să citească tot textul, să vadă pe ce dă banii. Și cu cât aveți informație mai multă și mai convingătoare, cu atât aveți mai multe șanse să vindeți. Știți bine că așa este.
Chiar și când vindeți excursii în străinătate trebuie să dați mai multe detalii. Clienții vor să știe cât este până la plajă, ce obiective turistice sunt în zonă, etc.
Așadar dacă simțiți că aveți o ofertă bogată, mai bună decât a concurenței, dar site-ul dvs este mai în spate, trebuie să căutați răspunsul într-una din următoarele posibilități:
- nu aveți text care să însoțească imaginile sau este prea puțin;
- codul HTML este incomplet sau scris greșit/incomplet;
- textul nu este bine scris;
- imaginile nu sunt bine introduse in site, SEO precar sau inexistent;
- avem imagini fără niciun pic de optimizare, într-una sau mai multe pagini web
- fotografii care nu au legătură cu subiectul, sunt sau prea multe poze sau prea puține;
De ce și cât text să introduceți
Cred că sunteți de acord cu mine că dacă vindeți o casă nu veți reuși să captați atenția doar cu câteva fotografii. Omul vrea să știe suprafața, relația cu vecinătatea, utilitățile existente sau posibile. Toate acestea trebuie scrise, nu se pot exprima în cuvinte. Dacă vindeți o pictură, eventualul cumpărător va dori să știe cine este autorul. Poate informații despre tehnica folosită, experiența pictorului, premii, expoziții…
Cât text să introduceți? Suficient cât să transmiteți informația. Nu există o regulă, deși sunt unii care se dau macho în acest sens. 300 de cuvinte, 1000, 2000… Limita este cea dictată de necesitate.
În ceea ce privește imaginile, de regulă ele sunt indexate de Google. Dar textul cu siguranță mai repede și mai complet.
Observați vă rog un site care oferă rețete de bucătărie. Recunoașteți că până ajungeți la structura propriu-zisă a rețetei este o lungă descriere. Uneori se bate apa-n piuă. Este enervant. Cu toate acestea Google apreciază astfel de pagini în detrimentul celor care extrag esența.
Un site serios rezolvă problema aceasta cu implementarea unui sistem de navigare. Concret cazului de sus se introduce o legătură direct spre rețeta în sine. Un mic buton, un link sau un scurt cuprins la începutul site-ului. Cine știe bucătărie nu este interesat de teoria dvs., vrea direct rețeta. Faceți-i pe plac!
Citisem undeva că optica celor de la Google este cam așa: Mai multă informație se poate transmite într-o mie de cuvinte decât în 100. În consecință, dacă vreți să fiți vizibili, adaptați-vă!
SEO, imagini și optimizare pentru întreg web-site-ul
Unul dintre cele mai interesante și mai bine păzite secrete este modul de funcționare al Google Images. Este remarcabil cum atunci când cauți o imagine cu un anumit subiect, Google îți oferă trimiteri spre mai multe fotografii care au legătură cu acesta. Ba, mai mult, poți observa unde este folosită o imagine, în ce site-uri.
Google Images este astfel un instrument deosebit de util celor care vând fotografii, de exemplu. Agenții sau freelanceri. Ei vor putea observa dacă o anumită imagine este folosită de către site-uri care nu au cumpărat drepturile de autor, dacă nu se face vreun abuz în legătură cu aceasta. Și alte chestiuni ce țin de legalitate.
» Cum se fentează legea drepturilor de autor
Aș vrea să rețineți însă, dacă n-ați citit cumva articolul din linkul de mai sus, că nu ar trebui să vă bazați exclusiv pe Google Images pentru a vă proteja drepturile de autor. Este un instrument care ajută dar nu este infailibil și complet.
Regula celor 1000 de cuvinte
În loc de concluzie, aș vrea să reformulez axioma de mai sus. Este adevărat, o imagine bună poate vorbi cât o mie de cuvinte sau mai mult. Însă dacă vreți să o și promovați în mediul online, atunci este nevoie și de cuvinte. Sau, poate, se impune o nouă ecuație: optimizare imagini egal promovare pe web!
Aceasta este combinația letală pentru concurența dvs.: folosiți imagini bune cu text care le descriu și care sunt optimizate SEO. Ca să aveți un text bun va trebui să justificați orice informație care o introduceți. Dați explicații, prezentați-vă sursele. Astăzi, pentru ca o imagine să fie găsită pe net ea are nevoie și de cuvinte care să o însoțească.
» 1000 de cuvinte este deja banal la o fotografie bună
Considerații de final. Explicațiile la fotografii și lungimea textelor
Sper că am reușit să vă redau necesitatea însoțirii unei fotografii de text. Combinația aceasta este cheia succesului și a promovării. Cât de mult text să fie pentru galeriile de fotografii sau pentru imaginile de sine stătătoare!?
Cum am spus mai sus, necesitatea este cea care impune limite. Am făcut mai jos o scurtă enumerare de articole care se referă la acest subiect.
» Tot ce trebuie să știți pentru a scrie un text alternativ eficient Un mic tutorial al celor de la Microsoft. Are aceeași valoare și astăzi, deși a fost scris în urmă cu ceva ani…
» How Long Should Your Blog Articles Be? Neil Patel este unul dintre cei mai activi freelanceri. Chiar dacă uneori este prea insistent în a se promova, opinia mea este că nu vorbește prostii.
» Beginner’s Guide to Image SEO – Optimize Images for Search Engines De fapt tot acest site vă oferă o imagine completă despre cum se folosesc împreună elementele unui site. Se referă la cele în wordpress. Tutoriale de wordpress pentru începători.
» Guidelines for Creating Image Descriptions O imagine de ansamblu asupra tuturor aspectelor ce țin de combinația dintre imagine și text.