De ce să investești în SEO? Promovarea site-urilor de afaceri

optimizare seo timisoara vs site-uri de slaba calitate
Optimizare SEO Timisoara si promovare site-uri lucrez invers decat un site de slabă calitate

Despre SEO și ce este, ce face, cum te ajută și încă alte câteva „adevăruri” aflăm din mailurile primite, din anunțurile obsesiv repetate. Din reclame, bannere, tot ce ar putea fi citit. O mulțime de anunțuri și de reclame fiecare deținând o cheie a succesului. Toate vor să-ți explice la modul agasant ce este chestia asta și de ce ai nevoie de SEO.

Adevărul este că efectul ar putea fi invers. Adică să fii bombardat mereu cu ultima informație, ai nevoie, noi știm să facem SEO, toate chestiile aste devin stresante. Și atunci numai când auzi că te contactează cineva pe tema asta îți vine să o iei la fugă.

Și totuși, ai nevoie! Iar pentru a mă băga și eu puțin în seamă, am să vă invit să citiți câteva idei. Și concluzionați dvs. singuri, la sfârșit.

Ce înseamnă SEO. Puteți să o faceți singur?

Voi începe prin a vă spune pe scurt ce înseamnă SEO. Este un ansamblu de tehnici și metode, setări prin care se pune în valoare un site. Asta se face scoțând-ui în evidență conținutul. Adică, pe scurt, vă pune în valoare și îl face să fie găsit de Google. Iar prin acesta ajungeți direct la clienți, la parteneri, la oricine are nevoie de serviciile pe care le oferiți.

SEO provine din expresia „search engine optimization” adică optimizarea pentru motoarele de căutare.

Dacă puteți să o faceți singur fără a angaja pe cineva în această privință? Opinia mea este că da. Însă așa, ca o sugestie, vă spun că nu merită. Până învățați pierdeți un timp, pe care l-ați fi putut folosi în a vă dezvolta afacerea. Nu să încercați să supliniți niște cheltuieli. Pentru că nu cred că faceți economii. Dimpotrivă. Vețiajunge singur la concluzia că diviziunea muncii este una dintre cele mai bune idei din economie.

Dar puteți. Se poate învăța fără nicio problemă. Aveți doar grijă de unde o faceți.

» Învață SEO de la Google. Promovează-te singur

Prin optimizarea site-ului deveniți credibil

Deci, prin SEO, veți ajunge să aveți un site care apare mai ușor. Adică este găsit mai ușor. Iar informațiile din el sunt credibile. Vă întrebați ce are a face credibilitatea cu SEO? Păi conexiunea este logică. Să presupunem că cineva caută pe Google informații referitoare la un subiect. Printre alte site-uri apare și al dvs.

Dacă site-ul dvs apare pe poziția a cincea aveți deja din start un avantaj asupra celui care apare în pagina a doua. De ce? Simplu, pentru că oamenii cumpără sau cred ceea ce văd. Or, dacă site-ul dvs este văzut este firesc să fie credibil. Cel puțin în comparație cu cel de pe locul 15. Desigur că și dvs sunteți mai puțin credibil decât cel care este pe primul loc.

Poziția site-ului, felul cum este tratat de către Google este primul element de credibilitate. Este factorul de credibilitate cel mai imprtant, desupra  tuturor acelor e-mailuri și reclame și anunțuri.

Însă, în general, dacă un site se află pe prima pagină când cauți ceva, înseamnă că este credibil, că este relevant la acel subiect. Despre cum ajungi mai sus, asta este deja un subiect mai amplu.

» 10+ Free Ways to Get on the First Page of Google

» Blogging-ul ca un mijloc de promovare

Prin SEO vă creșteți volumul de trafic pe site

Dacă vă primeniți blogul în mod constant, cu subiecte diverse, bine scrise iar textul este optimizat SEO, atunci site-ul va fi găsit mai ușor. Vizitatorii vor accesa site-ul și astfel veți avea un trafic mai mare. Mai multe vizite pe site, Or, mai multe accesări înseamnă o poziție mai bună în Google. Implicit un trafic mai mare.

După cum observați este un proces care se susține singur. Optimizare SEO înseamnă vizibilitatea mai bună și un trafic mai mare. Circuitul este oarecum închis, căci un trafic mai mare înseamnă și o poziționare mai bună în căutările Google.

Singurul element pe care îl puteți dirija propriu-zis dvs este conținutul. Evident, bine optimizat SEO.

La ce vă ajută un trafic mai mare? După cum am zis mai sus, sunteți mai în față pe Google. Dar nu numai asta. Există o mulțime de firme și servicii conexe care sunt accesibile în funcție de traficul dvs. De exemplu, dacă vreți să vă monetizați site-ul, adică să câștigați bani de pe urma lui, atunci aveți nevoie de trafic.

» Optimizare SEO. Etape,măsurare, trafic organic 

Rezultate locale sau generale prin optimizarea site-ului

Aceasta ar veni cam așa: dacă faceți SEO la site-ul dvs va trebui să înțelegeți diferența dintre general și local. Pentru că dacă aveți, de exemplu, un magazin care vinde hrană pentru animale, atunci nu are sens să vă orientați spre keyword-uri de genul „hrană pentru câini”. Pentru că rezultatele vor fi modeste.

Prin SEO însă vă veți putea seta site-ul pentru căutări locale. La astfel de căutări vă interesează să vă promovați site-ul pentru clienții locali. Altfel, la un termen atât de general, vor intra în concurență site-urile din Timișoara, București, Cluj, etc…

De fapt, sunt convins că nu este necesar să știți la modul concret cum se face SEO, ci doar să știți ce să-i cereți celui care se ocupă de asta. Să vă definiți zona de interes, căci nu are rost să concurați cu dicționare, cu wikipedia, etc…

» Cuvinte cheie; ce sunt, cum se pun, cum lucrează, relevanța

» How to Do Keyword Research for SEO: A Beginner’s Guide

Studierea comportamentului clientului

Știți butada aceea că o jumătate din banii cheltuiți cu marketingul sunt aruncați la gunoi? Dar nu știți care jumătate… Ei bine, prin SEO, prin combinația acestui instrument cu cele de genul Google Analytics veți ști ce-i interesează cu adevărat pe vizitatorii site-ului dvs. Veți ști ce să îmbunătățiți și ați vedea cu exactitate comportamentul vizitatorului.

Doar prin SEO veți putea face asta. Înțelegând cum funcționează veți lua cea mai bună decizie. Vă uitați la comportamentul unui utilizator și înțelegeți imediat ce se întâmplă. De ce stă atât de puțin pe pagină sau de unde sunt utilizatorii. Apoi, faceți corecțiile necesare.

Pe baza informațiilor culese vă veți putea orienta activitatea pe viitor. Vă faceți o strategie.

Concluzia de final: SEO își merită toți banii. Cu cine să lucrați!?

Aici există tot felul de șmecheri care spune fiecare pe limba lui. Eu sunt cel mai bun! Sau veșnicele titluri „de ce să alegi o agenție de SEO și nu un freelancer”. Sau „oferim rezultate palpabile în 15 zile” ori „noi te ajutăm să fii pe primul loc” și multe alte variante.

Adevărul este că puteți avea rezultate foarte bune și cu freelanceri și cu agenții de SEO-marketing. Dacă mă întrebați pe mine nu știu ce să vă răspund. V-aș zice să lucrați cu mine, evident, dar… asta dvs decideți.

În orice caz, o bună colaborare va fi întotdeauna doar între doi oameni care au aceeași chimie. Între doi oameni care aceleași puncte de vedere. La fel este și în promovarea site-urilor. Sunt importante cunoștințele de SEO dar mai contează și carisma, zâmbetul, aspectul…

Și bineînțeles norocul. Sau șansa de a se întâlni omul potrivit cu omul potrivit!

» SEO starter guide: The Basics

» What is SEO – search engine optimization?

Despre Matei Bitea Articolele 212
Ofer servicii de optimizare SEO si locuiesc in Timisoara. De web design m-am apucat la sfârșitul anilor 90. Apoi, cam de prin 2004 „m-am tras” spre SEO. Sunt fost jurnalist. Așadar copywriting-ul, crearea de conținut, mi se potrivesc ca o mănușă. La fel, marketing digital, seamănă cu ce făceam noi ca să vindem ziarul... Acum sunt freelancer. Mă ocup de SEO și scriu site-urile altora. Doar asta fac...