Optimizare SEO – succes si insucces

despre succes si insucces
Diferenta dintre un site de succes si un esec este foarte mica...

Nu-mi aduc aminte de nimeni care sa-si faca o pagina cu chestii pe care ar vrea sa le uite, mai ales cand este vorba despre SEO. Ma rog, eu nu vreau sa uit nimic, dar din cate tin eu minte am vazut doar site-uri in care proprietarii se lauda doar cu ce au facut ei mai bine. Ei na, ei voi scrie si despre rateurile mele. Dar pe rand, in masura timpului. Si inainte de a incepe sa metionez ca e vorba doar de lucrari incepand cu 2015, cand am facut din SEO si promovarea online o meserie.

Proiecte de succes!

Mobila la comanda

optimizare seo de prima pagina la google

Optimizare SEO reusita astfel incat site-ul firmei producatoare de mobila la comanda Deco-Mob din Timisoara a fost plasat pe prima pagina. Formularea asta cu „a fost plasat” e oarecum fortata. Uneori te chinui luni intregi si nu reusesti nimic. Si tragi, si tragi si nimic, site-ul nu se misca…

Ajungi sa te intrebi unde ai gresit, daca nu cumva chiar nu te pricepi la SEO si doar ai impresia ca stii cate ceva!? De cele mai multe ori, daca stii cai ai lucrat cum trebuie, iti vei da seama ca exista lucruri pe care nu le cunosti. Oricum, cheia unei optimizari reusite este sa-ti dai seama unde ai gresit, sau ce este gresit!

Tamplarie din lemn si vitralii

captura-vitralia-tb

O familie de tineri la spirit din Oradea, un fel de artisti veritabili, si-au pus in cap sa razbeasca lumea asta prin talentul lor. Iar acolo unde talentul lor s-a lovit de neputinta in marketing am intervenit eu printr-o optimizare SEO. Sincer, ma bucur ca i-am pus pe prima pagina, ca le-am dat aripi.

Acum, nu stiu ce mai fac… Ca sa fii primul in permanenta trebuie sa te lupti al naibii, sunt curios ce mai fac, au un copil mic, mic… si o caruta de nevoi…

Dermatologie Timisoara – Dermestetics

dermestetics

Site-ul acesta l-am scos din pamant. Nu era nimic, adica exista asa, se vedea daca-i tastai adresa dar nu-l vedea Google in niciun fel. Site-ul fusese livrat ca Dacia Logan de 5.000 de euro, adica fara nimic, doar rotile si volanul…

Proprietara este genul de femeie cum imi place mie, adica nu se baga-n treburile mele, ma lasa sa fac ce stiu eu, vrea doar rezultate. Iar eu am facut SEO cum am stiut. L-am luat la sfarsitul lui aprilie si dupa aproape doua luni e cam pe locul 25. Mi-s bun…

Proiecte SEO nashpa…

Intai de toate… trebuie sa marturisesc ceva, ca mi-am spart creierii sa vad cum pun in site asa ceva, ceva facut de SEO Timisoara si care sa nu fie bun. Si nu pot, adica nu pot da numele site-ului, mai iese naiba ceva nazbatii si ma judec cu oamenii, insa o sa fac in asa fel incat sa se prinda doar cei in cauza.

seo pentru pantofi

Pantofii albi, pantofii rosii…

Am avut de intretinut dpv SEO un magazin online. Ok, primesc cuvintele cheie si ma apuc de treaba. Si site-ul urca, urca, urca, ajung cu o cautare in prima pagina, altele stateau in capul paginii a doua si stateau sa intre. Eu, in gandul meu: mai, ce bun la SEO mi-s eu! Si numai ce termin eu de constatat supermeseriasul din mine ca odata incepe sa se pravaleasca tot! Si se duce in jos, nu foarte mult, tot in pagina 2-3 dar asta la un magazin e dezastru! E jale!

Si ma apuc din nou. Si cresc continutul in cuvinte cheie si cresc si cresc. Iar site-ul urca si coboara, tot asa facea, sus, jos, dar numai pagina 1 nu! Pana pe locul 11 si atat! Mai rau, si ce am pus in prima pagina incepe sa coboare si ajunge in a doua. Vai de capul meu zic eu, s-a dus clientul asta!… Asa a fost. Mi-au zis pa!

Si abia la cateva zile am inteles ce s-a intamplat. Eu cresteam relevanta site-ului in pantofi albi, iar proprietarii bagau in magazin pantofi rosii. Tot pantofi ziceau ei. Da, ziceam si eu, dar abia mai tarziu am inteles jumatatea de optimizare SEO pe care o faceam eu! Dar tocmai pentru ca e vorba de pantofi site-ul nu a cazut drastic, daca bagau sandale si eu optimizam SEO in continuare pentru pantofi… site-ul lor magazin online ar fi fost afara din top 50! Puteau sa puna lacat.

SEO se face exact pentru ce vinzi. N-ai cum sa optimizezi pentru cirese si tu vinzi visine, chiar daca seamana… Cine are urechi de auzit sa auda!

stati aproape, articolul continua, va urma…

Despre Matei Bitea 104 Articles
Ma ocup de Optimizare SEO si locuiesc in Timisoara. Sunt fost jurnalist. De la începutul anilor 90 am scris si publicat mii de articole si fotografii. Am scris si proza scurta. La reportaje si fotoreportaje ma pricep cel mai bine. Acum fac web design. Scriu, editez, optimizez si promovez site-urile altora. Nu e o mare afacere, mai degraba un job bine-platit...

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*