Promovare pentru site-uri prin propriul lor continut

promovare site Timisoara
servicii de promovare site-uri prin valorificarea continutului acestora

Promovarea unui site este lipsită de conținut dacă nu ne gândim la ce are acesta mai important. Respectiv un mesaj, niște servicii, poate că este un magazin online și atunci e vorba de produse. Adică tot ceea ce prezintă site-ul, scopul pentru care acesta a fost creat.

Și acum vă voi reda câteva dintre întrebările pe care le-am primit de nenumărate ori.

  • Ok, dar de ce alții, cu alte site-uri, mai proaste și mai goale de conținut sunt mai în față decât al meu?
  • Ce sistem de promovare au folosit aceste site-uri dacă fiind atât de „subțiri” sunt găsite mai ușor?
  • Este promovarea o chestiune ce ține de noroc sau chiar se poate gestiona site-ul ca să fie așa cum vrem?

Diferența dintre afaceri sunt site-urile mai bine promovate

Parcă ați auzi o reclamă la radio, nu-i așa? Dar așa și este. Un site mai bine promovat va ieși în fața altuia care, chiar dacă este mai bogat în conținut, pune partea de SEO pe plan secundar. Sau nici măcar, o ignoră complet! Iar pentru asta aș putea să dau nenumărate exemple.

Pentru a înțelege însă că promovarea unui site nu se face la întâmplare, nu înseamnă (doar) să te publici în ziare sau publicații online, este necesar să facem o analiză. În primul rând, ce înseamnă conținutul unui site.

Conținutul site-ului este motorul pentru promovare

Concret, dacă oferim servicii de dermatologie, promovarea site-ului va avea în vedere afecțiunile de acest gen. Respectiv dermatite, acnee, boli de piele sau chiar injecții cu botox. Așadar, conținutul site-ului se va referi la acestea.

Dacă e vorba de o firmă de rent a car, promovarea acestui site se va face și prin informații despre asigurările auto. Pe clienți îi interesează, de exemplu, dacă mașina este asigurată CASCO și ce condiții sunt exceptate de la asigurare. Tot promovare se cheamă și dacă site-ul oferă mașina direct la aeroport. Sau trebuie să o iei din centrul orașului.

Un site este cu atât mai bine promovat nu neapărat cu cât oferă mai multe servicii. Și mai bune. Ci cu cât le pune mai bine în valoare.

Să vedem exemplul unui hotel. Promovarea site-ului acestuia ar trebui să însemne și referirea la servicii de spălătorie-călcătorie. Credeți că turiștii sunt dornici să-și spele hainele în cincediu!? Site-ul hotelului ar putea furniza informații și despre servicii de frizerie și manichiură. Clienții caută. Iar dacă în paginile site-ului hotelului facem promovare și pentru o firmă de rent a car… cu atât mai bine!

Unii proprietari de afaceri au concepte de genul: eu la mine nu fac promovare pentru alte site-uri! Doar produsele noastre, atât și nimic mai mult. Este nu o opțiune egoistă, dacă pot zice așa, dar face extrem de dificilă promovarea site-ului respectiv.

Context și relevanța în promovare pentru orice site 

Exemplu: Am lucrat pentru un site care vindea lustre, becuri, veioze, chestii din astea. Și am făcut o legătură spre marele concern Philips. Proprietarul a sărit ca ars. Reproșuri de genul: „Philips” să-și facă reclamă pe banii lor! Nu este vorba nicidecum despre promovare pentru marele concern, ci referirea la produsele lor avea în vedere tocmai promovarea magazinului despre care vorbim. Căci produsele de la magazinul online erau puse astfel într-un anumit context.

La site-urile hotelurilor să faci promovare unui site salon de coafură este ceva bine văzut de clienți. Tot în acest mod contextual interpretează și Google esența unui site. Firmele de rent a car au legături spre trasee turistice în zona unde se închiriază mașina? Excelent pentru promovarea site-ului. Nu credeți că este ceva de bun simț?

Un fotograf profesionist promovează pe site-ul lui un salon de nunți? Excelent pentru afacerea lui, Google apreciază și va observa relația înj contextul căutării cu cuvântul „fotograf de nunți”.

Toate aceste tipuri de conexiuni, de context în care se găsesc ele, creează o anumită relevanță pentru site. Pentru a o înțelege, Google folosește algoritmul BERT. Așadar, noi dacă deținem controlul asupra site-ului, dacă controlăm contextul, putem să fim indexați de Google în sensul pe care-l dorim.

» Understanding searches better than ever before este un text care sugerează modul în care google înțelege căutările. În consecință, includerea unui site într-un anumit context, ceea ce înseamnă referiri, legături și chiar linkuri reciproce, va crește relevanța site-ului referitor la anumite căutări. Asta înseamnă, în opinia mea, o promovare eficientă a site-ului.

Valorificarea conținutului site-ului

Acum vine partea cea mai interesantă a promovării unui site. Degeaba ai un conținut atrăgător, bogat și cuprinzător dacă nu este scos în evidență. Mai jos veți începe să înțelegeți ce înseamnă SEO în promovare pentru site-ul dvs.

Promovare prin atribuirea de titluri paginilor din site

Primele informații pe care le citește Google sunt cele din titlul paginii. Asta înseamnă că dacă nu dați titlu paginii dvs. (vezi foto1) este același lucru cu a da un titlu tâmpit (vezi foto2). Adică irelevant și care nu spune nimic. Pentru dvs este același lucru, căci vă dispar șansele de a fi găsiți pe Google.

optimizare promovare site
pagina fara titlu
optimizare site titlu irelevant
titlu irelevant

Să vă explic cum stă treaba. Dacă cuvântul cheie este inclus în titlul paginii atunci este foarte bine. Căci atunci când cineva caută exact după acel keyword din titlul paginii dvs, aveți șansa ca Google să vă arate site-ul. Asta este promovarea unui site, să ieși în față! Notă: Ca dvs mai sunt și alte site-uri orientate după același keyword. Ca să fiți în fața lor este nevoie de mult mai mult decât un titlu bun pentru pagina dvs.

Dar titlul este primul pas. Dacă pagina nu are titlu sau este prost, atunci nu aveți nicio șansă.

» Studiu de caz SEO pentru pahare

» Compunerea titlurilor cu Google Trends

Pe scurt, ce vă spune dvs un titlu de genul „bine ați venit în site-ul nostru”? Cu puțin efort l-ați putea schimba în „Sunteți pe site-ul OEM Piese de schimb” dacă vă ocupați cu așa ceva. În acest caz deja putem vorbi de promovare pentru un site cu piese de schimb…

promovare optimimizare site optimizare SEO Timisoara
Snippet cu ceea ce înregistrează Google din datele pe care le furnizați dvs. Deci, sunteți singurul responsabil pentru SEO, pentru businessul dvs

Descrierea paginii web, al doilea element important

Așa cum ați remarcat în snippet-ul de mai sus, descrierea paginii dvs web apare apare sub titlu. Este de datoria dvs să faceți o descriere cat mai fidelă a conținutului paginii. Dar, în același timp, este de datoria administratorului de site sa o perfectioneze. Ma rog, a celui care se ocupă de promovare pentru site-ul dvs., la asta m-am referit.

Totuși, ar trebui sa stiți ca lungimea descrierii este fixa, nu infinită. Deci ar trebui ca pentru o bună promovare a site-ului sa puneti esențialul in primele cuvinte. Sa evitați „floricelele” stilistice, pe Google nu-l interesează asta. Mai mult, dacă nu găsește o descriere în codul sursă, atunci alege el un fragment. Probabil la întâmplare sau după propriile criterii. 

Descrierea se găsește în partea de „head” a fiecărei pagini web. Este un așa numit „meta tag”. Nu este dificil de introdus, iar pentru cei care au site-urile în wordpress este foarte ușor de controlat. Deci, ca să aveți o bună promovare a site-ului, în primul rând ar trebui să vă îngrijiți de existența și corecta introducere a acestor două elemente de bază.

Titlul și descrierea sunt necesare dar nu și suficiente. Nicio promovare de site nu ar trebui să se bazeze (doar) pe aceste elemente. Țineți aproape, mai citiți pe site-ul meu și veți mai afla și alte „trucuri”.

Despre Matei Bitea Articolele 212
Ofer servicii de optimizare SEO si locuiesc in Timisoara. De web design m-am apucat la sfârșitul anilor 90. Apoi, cam de prin 2004 „m-am tras” spre SEO. Sunt fost jurnalist. Așadar copywriting-ul, crearea de conținut, mi se potrivesc ca o mănușă. La fel, marketing digital, seamănă cu ce făceam noi ca să vindem ziarul... Acum sunt freelancer. Mă ocup de SEO și scriu site-urile altora. Doar asta fac...