Cea mai ieftină reclamă a unui site: SEO plus administrare

optimizare SEO Timisoara si administrare site
Optimizare SEO Timisoara. Administrare si creare de continut

Am să vă explic de ce este nevoie de administrare pentru orice site. Pentru ca acesta să-și păstreze măcar poziția și reputația pe care o are la un moment dat. Are legătură cu SEO. Am spus „măcar” pentru că, în mod logic, dacă se face administrare de conținut la un site, cu siguranță ți-ai dori ca acesta să urce în top, nicidecum să coboare.  Dar, desigur, în funcție de conjunctură, ar fi bine și ca măcar să se mențină la un anumit nivel. (Atenție, când spun mentenanță nu mă refer la service, update la windows, la rețea, etc…)

Un site ca să existe are nevoie de o construcție. De web design adică. Iar apoi, ca să trăiască, adică să fie activ, să fie găsit, e nevoie de SEO. Bun, acestea amândouă există. Paginile dvs web se află într-o oarecare poziție, să spunem acceptabilă, că vă mulțumește. Decideți să nu mai contractați și servicii de mentenanță. Ce se întâmplă? Cel mai probabil site-ul va dispărea încetul cu încetul.

Poate să revină în poziția în care a fost? Desigur. Faceți din nou SEO și se rezolvă nu aici este problema. Dar dacă faceți un calcul, veți observa că totul devine foarte scump! Și veți spune: dar mai dă-le naibii de site-uri, de SEO și ducă-se! Veți avea o părere foarte proastă și despre adminsitrare la modul general al oricărui site.

Ca să nu cheltuiți atâția bani, după ce ați făcut optimizarea site-ului, faceți și mentenanța la modul profesionist. Sau asigurați-vă că angajatul dvs știe ce face. Altfel, e păcat de muncă și de banii aruncați pe fereastră.

Conținutul SEO și promovarea pe rețele sociale 

Știu că optimizarea SEO și partea de administrarea a site-ului par (celor mai mulți) așa niște chestii de stors bani de la client!… Dar nu sunt! Mă rog, de cele mai multe ori, își merită banii, nu zic că n-or fi și șmecheri pe lumea asta…

Oamenii care fac business și care au ceva idee de marketing știu că orice afacere vine cu costuri implicite. Pe vremuri li se spunea de regie. Ei bine, ca să funcționeze o afacere are are nevoie de reclamă și de întreținere. Combinația cu rețelele sociale este o idee foarte bună.

Does social media influence your SEO?

Studiu de caz. SEO aruncat la gunoi!

Cei care nu știu sau nu înțeleg aceste lucruri, de cel mai multe ori renunță la serviciile de administrare de conținut. Eu, de exemplu, pun scripturi în site. Clientul în general nu știe de ele, nici nu-i folosește să știe. Dar prin aceste fragmente de cod Google mă avertizează dacă se întâmplă ceva. Și iau măsurile necesare. Sunt lucruri care nu se văd și de aceea creează senzația că un webadmin freacă menta toată ziua.

De exemplu, după ce se încheie un contract, fără administrare de conținut, clientul care este autoștiutor face așa cum știe el. Cum a aflat că se face, adică i-a spus cineva. Iar eu primesc mesajul că site-ul este afectat sau amenințat sau retrogradat.

administrare de site defectuoasa
Administratorul de site primește mesaj de atenționare. Mă rog, Google nu știe cine este de fapt webadmin…

De cele mai multe ori trimit un mail la proprietar și-i spun, vezi că ai probleme! iar el, clientul căruia i-am făcut SEO, ia decizia să se descurce singur. Este foarte bine să te poți ocupa de propriul sit, chiar aș recomanda fiecăruia să o facă. dar trebuie să știi ce faci.

Între timp cei de la Google dau site-ul în jos, adică îl găsești din ce în ce mai greu. Logic, nu corespunde criteriilor lor. Și primesc din nou mesaj de la Google, că solicitarea de revaluare a site-ului a fost respinsă. Adică nu s-a făcut ce trebuie. De asta trebuie cineva care să se uite permanent la ce se întâmplă în site. Șui să facă ce trebuie. Chiar dacă aveți senzația că este o muncă de tăiat iarba la câini.

administrare site
Cererea de reevaluare a site-ului este respinsă pentru că administratorul nu a făcut ce trebuia…

Dezvoltați-vă prin  adăugarea de conținut SEO

Scrieți articole care corespund criteriilor Google pentru a fi indexate. (Adică sunt optimizate SEO.) Administrare înseamnă și să le puneți pe site. Apoi, promovați-le pe rețele sociale. Oamenii le vor citi și vor afla de oferta dvs. este unul dintre cele mai eficiente mijloace de promovare.

Puteți scrie sau fotografia dvs. Puneți-le pe site. Doar să corespundă criteriilor de promovare.

Mențineți optimizarea existentă

Să mențineți un anumit nivel al site-ului nu înseamnă doar să nu modificați ceea ce s-a făcut de un profesionist. Ci și ceea ce adăugați ca nou conținut să se încadreze în aceleași tipare. Adică să fie optimizat SEO, că aici este toată problema, despre optimizare vorbim.

Dacă faceți totul corect veți observa că metodele descrise mai sus vă vor costa mult mai puțin decât să dați banii pe reclame, să faceți SEO și apoi să vă administreze site-ul băiatul secretarei. Sau portarul că tot n-are ce face!

Cu o administrare corectă site-ul va urca în mod real, constant și definitiv! Cea mai bună și mai solidă reclamă! Și cum am spus, cea mai ieftină…

Despre Matei Bitea Articolele 128
Ma ocup de Optimizare SEO si locuiesc in Timisoara. Sunt fost jurnalist. De la începutul anilor 90 am scris si publicat mii de articole si fotografii. Am scris si proza scurta. La reportaje si fotoreportaje ma pricep cel mai bine. Acum fac web design. Scriu, editez, optimizez si promovez site-urile altora. Nu e o mare afacere, mai degraba un job bine-platit...

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*