Serviciile de dezvoltare web le includ pe cele de optimizare SEO. Cele pe care le ofer eu sunt expuse mai jos. După cum observați, ele sunt axate în mod special pe dezvoltarea conținutului unui site. Când spun dezvoltare web mă refer, cu siguranță, la ceva ambițios. Adică site-ul pe care-l coordonez să fie puternic în zona sa de acțiune. Să fii puternic înseamnă să fii găsit! Bine indexat.

Așadar, mă ocup cu…

  1. Optimizarea site-urilor
  2. SEO – adică „search engine optimization”;
  3. Content writer- Redactor web – Editor web;
  4. Administrarea paginilor web;
  5. Servicii foto;
  6. Web design;
  7. Consultanță și audit SEO
 

Optimizarea site-urilor

optimizare site certificat google de marketing onlineOptimizarea SEO pare a fi același lucru cu noțiunea de optimizare a unui site. Însă eu, când mă refer la optimizarea unor pagini web vreau să spun că am în vedere ansamblul site-ului. Căci optimizarea înseamnă și creșterea accesibilității unei anumite pagini, de exemplu. Adică ar fi bine venit ca omul să nu caute înnebunit după o modalitate de contact, ci nr de telefon să fie vizibil de la început.

Optimizarea în sine a unui site este, cel puțin în opinia mea dar veți mai auzi și pe alții spunând asta, o operațiune de cosmetizare serioasă a unui site. Să vă explic. Atunci când cineva deschide un site, dacă este un profesionist care folosește mediul online pentru a obține comenzi, își dă seama de la prima vedere dacă acel site este ceea ce caută la momentul respectiv. Spunem în acest caz că site-ul este optimizat, pentru că a oferit imediat informația pentru care a fost construit.

Să rămânem la acest exemplu. Presupunem că vizitatorul a înțeles imediat despre ce e vorba în site și este ceea ce caută. Dar fiind un om grăbit va căuta numărul de telefon, adresa de e-mail. Dacă aceste informații sunt foarte ușor accesibile, adică îi sar în ochi, site-ul este bine optimizat. Dacă va trebui să scotocească după informații de contact aveți mari șanse de a pierde respectivul vizitator. În acest din urmă caz spunem că site-ul nu este bine optimizat. Sunt chestiuni simple, dar care pot fi îngropate din rațiuni să zicem estetice. Adică nu ne place că nr de telefon este în capul paginii, de pildă…

Optimizarea unui site costă. Nu este mai puțin importantă decât web design-ul

Desigur că este firească întrebarea: de ce este nevoie de așa ceva? Pentru ce să mai dai banii și pe o lucrare de optimizare, mai ales în condițiile în care, oricum, realizarea de până atunci a site-ului a costat destul de mult.

În cele ce urmează voi explica pe scurt ideea de optimizare. Cunosc destui oameni care erau extrem de încântați de site-ul lor, mai bine zis de felul în care arată acesta, dăduseră o mulțime bani pe partea de web-design și era normal să fie așa. Dar, mai devreme sau mai târziu, fiecare dintre aceștia a ajuns să-și pună întrebări de genul: dom’le, dar de ce nu aduce clienți? De ce nu vând, de ce nu am vizitatori? De ce?

Fără să-și dea seama, aceștia își defineau noțiunea de optimizare SEO.

Dacă dvs., ca posesor de site (sau blog), ați ajuns să vă puneți această întrebare, răspunsul este unul singur: site-ul nu este optimizat! Optimizarea aduce sau ar trebui să aducă beneficii ca de exemplu: încărcare ușoară, navigare simplă, conținut interesant, funcții esențiale… și ar mai fi, dar toate au același scop: să facă site-ul să lucreze pentru dvs și nu invers! Adică site-ul dvs să fie găsit și să obțină notorietate în mediul online. Să-și facă treaba, cum se spune…

Desigur, odată optimizat, orice site se poate înscrie într-un program de dezvoltare web.

 

SEO – search engine optimization

servicii optimizare seo activitate de baza

Aș spune că mulți clienți au site-uri bogate în conținut, în paginile lor se găsește cam tot ce este important în domeniul lor de activitate. Totuși, site-ul nu funcționează. Pentru că nu este optimizat SEO. Sau nu este setat cum trebuie.

Să faci SEO pentru un site bogat în conținut dar care totuși nu aduce clienți, înseamnă să evidențiezi punctele lui forte. Să le maschezi pe cele neesențiale. O pagină care vrea să vândă mobilă și se numește „Adelina, trei uși, PAL melaminat” va avea șanse mult mai mici să vândă ceva decât una care se numește „Mobilier Adelina cu dulap din PAL melaminat”…

SEO este activitatea mea de baza. Practic… fac site-urile sa fie in fata la cautarile Google. De ce cu Google si nu cu altele!? Pai, spuneam mai sus că aproape tot ce contează este Google.

Deși fac SEO doar pentru Google, am impresia că ei au și inventat acest termen, site-urile optimizate de mine vor fi in fata la orice cautare pe internet prin orice motor de căutare. Remarcați, totuși, că atunci cand spui ca vrei sa fii gasit pe internet se subintelege deja ca prin Google. A devenit asa, un fel de limbaj implicit…

Oricum, cine doreste sa afle mai multe despre asta, deci vrea sa afle mai in amanunt despre ce inseamna o optimizare (SEO) de pe site-ul meu, poate sa mai citeasca si Studiu de caz.

Dezvoltare web prin conținut – Redactor articole web

redactor-web-timisoaraScriu in tehnica SEO articole de continut, este ceea ce se numește „content writer”. Mai mult, mă  ocup cu tot ce trebuie sa fie intr-un site, de la texte si pana la cea mai banală imagine.

Observație: creez conținut și nu fac copy-paste!

Aflaţi mai multe despre ce înseamnă un articol scris în tehnica SEO…

Crearea și editarea de texte („content writer” sau „content writing”) este probabil activitatea pe care o fac cel mai ușor. Explicația este simplă: am lucrat în presa scrisă de la începutul anilor 90. De atunci și până acum trăiesc aproape exclusiv din scris, web și foto.

După cum probabil intuiți, conținutul unui site este elementul care face diferența, ceea ce departajează site-urile între ele. Altfel spus, dacă vrei să fii găsit după un „ceva” pe internet, atunci trebuie ca acel „ceva” să fie în site. Cum se face asta: prin editarea de conținut, prin articole scrise în tehnica SEO, prin fotografii… sunt multe elemente, toate înseamnă editare web.

Dacă sunteți interesați de noțiunea de content writer și ce îneamnă aceasta vă invit să citiți în webeditor.789.ro sau pe pagina de FaceBook aferentă acestui site, respectiv pe facebook.com/789ro. Puteți fi la curent cu cam tot ce scriu. Aproape tot…

Administrare pagini web, mentenanță site-uri

administrare-site-seoServiciile de administrare de pagini web seamănă oarecum cu cele de optimizare a site-urilor, cu cele de SEO. Când spun că mă ocup de administrarea unui site mă refer în primul rând la conținutul acestuia. Nu mă ocup de programare și folosesc aproape exclusiv resurse în html, scripturi sau pachete de wordpress, opencart, etc…

buton link Vezi pachete de abonamente, prețuri, de ce să angajați un webadmin

Avantajul de a vă fi eu administrator de site (web admin) este acela că actualizarea paginilor nu o fac aşa, cu lopata. Eu văd serviciul de dezvoltare web cu texte pe care le verific şi aduc corecţiile necesare dpv SEO. Imaginile le redimesnionez şi eventual le aduc corecţiile necesare, în niciun caz nu voi posta pe web o imagine de dimensiuni astronomice…

Nu prestez acest tip de servicii decât pe bază de contract de minim şase luni. Motivaţia contractului de o asemenea durată este simplă: după şase luni veţi observa că site-ul dvs se mişcă mai bine, este mai bine plasat şi veţi dori să fiţi în continuare clientul meu.

În internet, în programele de optimizare SEO nu se face nimic peste noapte.

Servicii foto

foto reporter
de pe vremea cand eram foto reporter, cred ca aici eram pe stadionul de la Electroputere Craiova

Probabil bănuiți că fotografiile dintr-un site sunt importante, dar nu știți cum influențează ele calitatea unor pagini web. Sunt mai multe elemente: dimensiunea fișierului, formatul imaginii, locul unde este amplasată și modul de acces la fotografie… Și chiar interesul pe care-l trezește o fotografie bună. Dacă vizitatorii zăbovesc asupra imaginilor din site-ul dvs este un lucru bun. Toate se contabilizează…

Și să știți că și la imagini se poate vorbi despre optimizare, despre SEO, despre promovare. Îmi place să cred că știu ce vorbesc.

Vezi câteva fotografii care-mi plac mie: Galeria Fotomat. (Am renunțat să mai expun fotografii din cauza furturilor din mediul online.)

Fotografia m-a scos intotdeauna din orice jena financiara. Fac fotografii de cand eram copil, mi se pare ca aveam vreo noua ani si mergeam deja la Casa Pionierilor din Resita. Pe atunci nici nu erau alte distractii, iar dupa ce m-am plictisit de karting si aeromodelism, care mi se pareau nste chestii tare costisitoare iar eu eram copil sarac, m-am indragostit de vraja camerei obscure. (Mda, am dat peste altceva, poate si mai costisitor, dar ma captiva mult mai mult…)

Primul si singurul meu instructor foto a fost Iosif Vaczulik, om de care am ramas alaturi chiar si dupa ce mi-am terminat studiile iar el a plecat din viata pamanteana. Ii port recunostinta vesnica.

Altceva nu e cazul sa spun. Poate doar sa vedeti ceva fotografii… Vezi Fotografie comerciala , Servicii foto  si o sa mai pun eu cate ceva…

Web design

monitor web design
asta e unul dintre primele mele monitoare, era mare si dadea o caldura de mi se adunau pisoii pe el… mama ce le mai placea sa doarma!

Cum am inceput web design-ul… Se facea ca eram in Kosovo, la Pristina, cu câteva săptămâni înaintea începerii bombardamentelor NATO din fosta Yugoslavie. Si fiind ceva mai tanar atunci, era prin 1998, neavand experienta in internet, i-am vazut pe ziaristii de la Reuters cum lucrau. Am rămas fascniat.

Ziarele nu prea erau pe net atunci nici la ei, la noi ce sa mai vorbim. Cred ca am avut o presimtire ca o sa iasa ceva de aici… In orice caz, mi-am zis ca atunci cand ma intorc acasa trebuie sa fac pe dracu-n patru sa invat chestia asta cu paginile si tot ce ține de dezvoltare web.

Pe mine ma interesa mai mult cum sa-mi pun eu pozele pe internet, sa-mi fac un site, nu ma gandeam eu deloc ca o sa crape ziarele si va trebui sa ma adaptez…

Asta a fost inceputul. Mi-am cumparat carti. Citeam tot ce-mi pica in mana. Ma uitam pe net cat puteam.

Sa nu uit: sunt printre primii fotografi care si-au cumparat domeniu pe net.

Puteti vedea site-ul acesta web design timisoara  ca să aflați principiile mele de web design.

Consultanță și audit SEO

dezvoltare web si audit SEO

Ofer audit SEO pentru site-urile dvs., adică vă spun ce nu e corect, unde să mai lucrați… de fapt ce să faceți la site ca să meargă mai bine. Pentru o dezvoltare web sănătoasă trebuie să știți unde ați greșit. Ce să-i cereți celui care vă lucrează la site. În fine, o mulțime de lucruri într-un raport pe care-l fac referitor la ceea ce-mi arătați. Dar nu pe gratis. Dacă vreți gratis, citiți vă rog textul meu Audit SEO. Ce înseamnă gratis…

Întotdeauna am fost de părere că internetul este pentru toată lumea. Ca să rămânem în sfera SEO, a optimizării site-urilor, sunt convins că de pe internet se pot învăța foarte multe lucruri. Nu știu dacă tot, dar mare parte din ce-i trebuie unui om să-și facă un site se poate învăța, dacă știi să-ți alegi sursa de infoemare…

Imensitatea de cunoștințe din mediul online sunt disponibile tuturor. Asta nu înseamnă că serviciile trebuie să fie gratuite. Niciodată n-am fost adeptul să fac consultanță gratuită, așa cum un avocat nu-ți va da sfaturi cu care să ieși singur din belele… Dacă ar fi așa, el din ce-ar trăi? Așa sunt și eu. Vă rog să nu mă sunați pentru a-mi cere sfaturi sau ca să mă trageți de limbă. Nu-mi place să ne pierdem vremea reciproc și oricum, am atâta experiență ca să vă spun totul și de fapt nimic!

Cam asta înseamnă serviciile de dezvoltare web, ceea ce v-am spus mai sus…

[no_toc]