carte SEO si web design
freelancer Timisoara
Matei Bîtea

Efectuez (aproape) toată gama de servicii de care ați putea putea avea nevoie pentru o prezență cât mai bună în mediul online. De la înființarea unui site și până la administrarea acestuia. Inclusiv promovarea și difuzarea pe rețelele sociale.

Mai jos aveți o descriere a serviciilor mele. Dacă faceți click pe fotografia mea veți afla de ce mă consider calificat să construiesc și să promovez pagini web.

Optimizare SEO site-uri; on page și off page

Servicii de optimizare SEO pentru un site care există deja este principala mea activitate. Aceasta înseamnă de fapt un cumul de activități. Practic iau tot site-ul „la mână”, cum se spune. Mă ocup doar de site-uri realizate în wordpress sau scrise în HTML.

optimnizare SEO pentru site-uri industriale
Metaforic vorbind, să faci optimizare SEO pentru un site industrial insemana sa pui cap la cap ceea ce vede toata lumea dar putini inteleg cum functioneaza…

Optimizare SEO pentru site-uri realizate în alte platforme (Magenta, Prestashop, etc.) realizez doar în măsura în care este nevoie de conținut nou, de adaptarea celui existent, de reorganizare, link-building și alte asemănătoare. De ce spun asta? Pentru că m-am specializat în wordpress și HTML, acestea fiind cele mai uzuale. De fapt, citisem undeva că wordpress domină deja absolut totul. Mi se pare firesc, este cel mai ușor de exploatat, cel mai ușor de optimizat, pentru wordpress se scriu cele mai multe coduri.

Nu înseamnă că nu optimizez site-uri în alte platforme. Doar că le prefer pe cele două pe care le-am enunțat.

Așadar, dacă aveți nevoie de optimizare SEO pentru un site în wordpress (sau HTML) aș putea fi omul dvs. De regulă pe baza unui contract de minim șase luni. Este timpul necesar pentru ca SEO făcut de mine să-și arate rezultatele.

Crearea de site-uri noi

Mă ocup de toate formalitățile  pentru crearea unui site nou inclusiv design web. Aceasta înseamnă:

 • închirierea numelui de domeniu;
 • achiziționarea/configurarea pachetului de hosting;
 • crearea site-ului, respectiv partea de web design.

În continuare, pentru persoanele mai puțin inițiate, câteva cuvinte despre ce înseamnă fiecare dintre acestea.

Închirierea numelui de domeniu

Un nume de domeniu cu extensia .ro se închiriază pentru 12 € + TVA /an. Adică 14.28 €, echivalent lei. Numele de domeniu de genul nume.ro se puteau cumpăra „pe viață” până în urmă cu câțiva ani. Acum, odată ce l-ați „cumpărat”, va trebui să-l reînnoiți în fiecare an, altfel acesta va deveni liber și-l va putea înregistra altcineva.

Furnizorul principal de domenii ro, cel care se ocupă de altfel cu administrarea domeniilor de internet din România este Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică (ICI București). Înregistrarea domeniului se face la adresa aceasta. Puteți să o faceți și dvs. sau o fac eu în locul dvs.

De asemenea, serviciul de închiriere nume de domeniu vă este oferit și de alți reselleri, de firmele care vă furnizează servicii de hosting de exemplu. Important este ca numele de domeniu să vă aparțină și să dețineți controlul. Aceasta vă scutește de eventuale neplăceri pe viitor.

De asemenea, vă pot sprijini și în contractarea unui domeniu de tip .com, .info, .org, etc…

Achiziționarea/configurarea pachetului de hosting

Al doilea element necesar unui site este serviciul de hosting. Adică serverul unde sunt fișierele dvs. Sunt importante câteva elemente, respectiv dimensiunea acestuia, viteza, ce posibilități vă oferă, etc. Și nu trebuie neglijat prețul pe care-l plătiți pentru serviciile primite.

Dacă nu ați mai avut un site, opinia mea este să o luați încet, să vă documentați, să întrebați în stânga și-n dreapta ce este una și ce este alta. De calitatea serviciului de hosting depinde succesul viitorului dvs. site. Dacă site-ul nu funcționează când un client îl accesează? Dacă aveți o problemă și aveți nevoie de service?

În general firmele care oferă hosting au tendința să vă „bage pe gât” tot felul de avantaje, unele fiind absolut inutile. De exemplu, taxa de înscriere în Google! Nu aveți nevoie, Google are tot interesul să afle despre site-ul dvs.

Apoi, server dedicat? Imensa majoritate nu are nevoie de așa ceva!

» Hostingul, ce este, cum se alege și cum facem economie de bani…

» Oferte de găzduire la 789ro

Web design sau redesign

Construiesc site-uri pe bază de template-uri. La fel fac toți designerii, toate agențiile de web design. Nimeni nu-și mai pierde vremea să facă un site original. Pentru că nu merită, apa caldă a fost deja inventată. Mai jos aflați și de ce lucrez în șabloane de HTML sau wordpress.

» Ofertă de hosting și web design la 789.ro

Folosirea șabloanelor (template-urilor) în web design este deja producție de masă. Toată lumea face așa ceva. Se ia un model de site și se adaptează. Se schimbă culori, imagini, aranjament și deja este alt site. Seamănă cu schimbarea skinurilor din diverse progrămele, cu schimbarea fețelor la telefoanele mobile. 

web design template
Opinia mea este că e inutil să inventați apa caldă. Alegeți un template (șablon) de design web și adaptați-l la ce vă trebuie…

Designul viitorului dvs website este importantă. Aceasta pentru că de felul în care este construit depinde în mare măsură succesul. Design nu înseamnă doar noțiunea estetică, aceasta este discutabilă și relativă. Design înseamnă structură, funcționalitate, ușurință de exploatare, viteză… etc., astfel încât toate să contribuie în viitor la promovarea site-ului.

Cel mai sigur design web este unul deja verificat și funcțional. De aceea vă recomand șabloanele (template-urile) care sunt structuri deja verificate și optimizate. Adevărul este că 99% din site-uri sunt copii. Diferă între ele culorile, fonturile, imaginile, textele… dar în fond sunt construite la fel. Au aceeași structură.

În web design originalitatea a devenit extrem de rară și de scumpă.Site special făcut pentru dvs nu există. Doar copii personalizate.

» Template-ul, rețeta succesului în web design

» Tema de wordpress inclusă în pachetele de hosting de la 789.ro

» Șabloane gratuite pentru site-uri construite în HTML

» Envato – șabloane web, grafică, design, muzică… tot ce ai nevoie!

» Theme forest – magazin online cu teme de wordpress, pluginuri…

» Alegeți-vă o temă de wordpress de la TemplateMonster! Aveți de unde…

SEO; Search Engine Optimization, promovare online

Ofer servicii SEO pentru aproape orice tip de site. Pentru a mă putea ocupa de site-ul dvs. am nevoie de un contract și de acces total la serverul unde este găzduit site-ul dvs.

Servicii SEO sub trei forme contractuale:

 • corectură/optimizare pentru conținutul unui site de la un moment dat;
 • obiective de poziționare a site-ului;
 • administrare permanentă de conținut;

SEO, respectiv optimizarea site-urilor pentru a fi găsite de motoarele de căutare, este următoarea etapă din viața unui site. Nu este mai puțin importantă decât designul. Ba, dimpotrivă, aș putea afirma că un site care arată „ca porcul”, printr-o optimizare inteligentă este găsit în fața altuia „mai frumos” și mai elaborat. Iar dacă este în față va vinde! Va oferi servicii. Celălalt site, cel frumos, va rămâne cu frumusețea!

» Optimizare SEO. Etape, mod de lucru, măsurare, trafic organic

» Cum se face SEO pentru Timișoara. Nevoia de optimizare a site-urilor

Audit SEO

Un audit SEO vă este util când vreți să eliminați greșelile din site. Când vreți să vă știți pe ce trebuie să vă axați pentru a merge într-o anumită direcție.

COMANDĂ UN AUDIT SEO; 200 LEI! Vezi detalii

Pe internet există audituri făcute de scripturi. Care identifică legături, imagini, texte și alte informații cu caracter general. Nu sunt o soluție, nu vă vor releva soluțiile pentru site-ul dvs.

Un site care are mai mult text se poate plasa în spatele altuia care are câteva rânduri. Totul depinde de ce este în text și cum este optimizat SEO. Un script gratuit nu poate identifica subtilitățile unui site.

» Citește despre diferența dintre auditul SEO gratuit și cel pe bani

Editare de conținut; creare, corectură, adaptare

Am fost jurnalist de la începutul anilor 90. De atunci activez și trăiesc doar din scris, web design și servicii de promovare. După 25 de ani de presă și activitate individuală (PFA) m-am retras din jurnalism și sunt exclusiv freelancer. 

Copywriting; texte pentru site-ul dvs de la un profesionist

Scriu articole tematice pentru site-ul dvs. Optimizate SEO, adică să poată fi găsite și înțelese de către motoarele de căutare.

 • Articole individuale;
 • Articole grupate pe o temă;
 • Texte pentru menținerea site-uri și bloguri, bază de abonament și contract.

Acopăr o gamă largă de tematici, așa cum puteți deduce din portofoliul meu.

Textele mele sunt originale, nu copiez pe nimeni și nu veți avea probleme de drepturi de autor. Nu scriu ca să mă aflu în treabă, muncesc și documentez fiecare articol.

Servicii de editare foto digital

Realizez fotografii pentru site-ul dvs. Fotografii noi sau le pregătesc pentru web pe ale dvs.

 • fotografii de reportaj;
 • fotografii la evenimente;
 • pregătire pentru tipar;
 • trucaje și prelucrări digitale;
 • restaurare fotografii.

Administrare conturi sociale; Facebook, Linkedin, Twitter…

 • postez cu regularitate în contul dvs de pe Facebook;
 • postările mele, în numele dvs., fac referire la subiectele care dezvoltă afacerea dvs.;

Un site nu se poate promova fără integrarea cu rețelele sociale. Culmea este că nici Facebook fără Google nu se mai poate. Simbioza este însă una supusă unei reguli. Conținutul dvs., materialul pe care vreți să-l promovați ar trebui să-l puneți pe un site și de acolo să-l difuzați.

Invers, vreți să promovați o idee, un produs, un serviciu pe Facebook, veți face referire la acesta aflându-se pe un site. De ce să nu postezi doar pe Facebook? Pentru că atunci când clientul dvs. se află în sala de așteptare la aeroport, de exemplu, și caută o mașină de închiriat în orașul unde va ateriza peste două ore, el va folosi Google. Va deschide telefonul și va căuta pe Google, nu pe Facebook sau pe Twitter. Dvs faceți la fel, oriunde ați fi, orice ați căuta, o veți face cu Google.

» Administrare conturi de rețele sociale

Web-admin, administrare site

  Administrez site-ul dvs. sub toate aspectele, respectiv:

 • introducere conținut nou creat de mine;
 • supravegherea introducerii de către terți;
 • mentenanța tehnică a site-ului

Prestez serviciile sub formă de abonament. Am câteva tipuri de abonament dar sunt flexibil și putem ajunge la înțelegeri neconvenționale.

» Abonamente de administrare-mentenanță site-uri web