freelancer Timisoara
Matei Bîtea

În principal mă ocup de optimizare SEO dar prestez și alte servicii. Respectiv cele de web design de care ați putea putea avea nevoie pentru o prezență cât mai bună în mediul online. De la înființarea unui site și până la administrarea acestuia. Inclusiv promovarea și difuzarea pe rețelele sociale.

Mai jos aveți o descriere a serviciilor mele. În pagina info-contact aveți posibilitatea de a mă găsi. Plus texte de ce sunt abilitat să mă ocup de SEO și web design..

Optimizare SEO site-uri; on page și off page

Efectuez SEO on page pentru site-uri scrise în HTML, php sau pe platforme de tip CMS. Dintre acestea din urmă wordpress este preferatul meu. Asta pentru că mi se pare cel mai ușor mod de a face web design. Dar nu înseamnă că nu lucrez și pe Magenta, Joomla, OpenCart, etc.

Mai jos, o descriere sumară a ceea ce fac pentru dvs în cadrul acestei categorii de servicii.

SEO on-page

 1. Corecția titlurilor de pagini ale website-ului dvs, eventual adăugarea acestora. Oricât de ciudat vi s-ar părea am întâlnit nenumărate site-uri cu pagini care nu aveau titlu.
 2. Editarea/corectarea titlurilor din textele paginilor. Asta înseamnă că voi face corecția SEO pentru etichetele de tip <H>. În HTML etichetele h1-h6 se folosesc pentru a desemna titluri, pentru a împărți textul. Din păcate, mulți așa ziși designeri nu știu asta și folosesc tagul H pentru a face textul mai mare sau mai mic.
 3. Inserarea de meta-taguri necesare pentru ca pagina dvs să fie înțeleasă corect de motoarele de căutare. Cel mai important meta-tag și cel de care depinde indexarea site-ului dvs. este cel numit „description”. Bănuiți probabil că acesta descrie în mod concis conținutul paginii dvs.
 4. Inserarea de date structurate pentru o mai bună/corectă indexare de către Google. Datele structurate sunt elemente java script care se introduc în codul sursă al paginii web. Google le folosește pentru a vă citi site-ul. Sunt elemente componente ale întregii manopere de optimizare SEO.
 5. Optimizare SEO pentru imaginile din site este ceva ce foarte puțini prețuiesc. Cei mai mulți se mulțumesc să le introducă în site, așa cum le descarcă din aparatul de fotografiat. Vezi și Fotografia din site. Introducere corectă. SEO și manipulare
 6. Realizarea de linkuri între paginile site-ului, o chestiune care vă ajută în evidențierea unor anumite pagini. Cele care vă interesează. Legăturile se realizează după un anumit protocol, făcute la modul aleator va deforma imaginea de ansamblu a site-ului.
optimizare SEO on-page si off
Optimizare SEO on si off page efectuate de freelancer Matei Bitea

SEO off-page

Optimizare SEO off-page se referă la ceea ce practic are loc în afara site-ului. În principal este vorba despre modul și aspectul linkurilor care vin spre site-ul dvs. De unde și de la cine vin aceste legături. Este o secțiune care se face din ce în ce mai greu. Adică mai costisitor.

Legăturile care pleacă spre site-ul dvs nu se mai fac ca acum câțiva ani prin înscrierea în directoare de promovare. Nu că ar fi o metodă desuetă, dar este inutilă. Google pur și simplu ignoră legăturile din aceste directoare, din simplul motiv că au un conținut de o calitate îndoielnică.

Cei de la Google, vezi analistul John Mueller, recomandă mare prudență în construirea de linkuri. Însă ceea ce a rămas valabil, în anumite condiții, este valoarea linkurilor venite din reclame plătite. Sau din advertoriale dacă doriți. Cum le scriem, unde le publicăm și ce condiții tehnice trebuie să aibă textele în sine… acestea sunt într-adevăr mari provocări.

Experiența mea în jurnalism și în marketing digital vă stă la dispozție.

Mai multe despre Optimizarea SEO on page și/sau off-page

SEO online; Audit, cursuri, întâlniri, informații

SEO online este un serviciu pe care-l și înspre care încerc să migrez definitiv. Sunt absolut convins că metoda de întâlnire printr-un serviciu de genul Skype, Google Meet sau Microsoft Teams sau orice alt serviciu de aceste gen, reprezintă viitorul.

optimizare seo timisoara online
Informații despre SEO obținute online, web design și administrare site-uri

Ar fi două motive importante pentru care pot organiza întâlniri online:

 • Dacă sunteți genul de om care vreți să faceți SEO singur dar aveți nevoie de o consultanță, atunci acest serviciu este pentru dvs. Vă interesează informații despre site-ul dvs., dacă se poate îmbunătăți, despre ce este nevoie pentru o mai bună promovare. Și mai ales vreți să o faceți singur. Da, putem discuta, vă pot spune ce are nevoie site-ul dvs., vă pot arăta prin intermediul partajării ecranelor.
 • Vă preocupă web design. Vreți să vă învăț cum se gestionează un site. Cum se introduc articole, imagini, pagini, cam tot ce presupune administrarea unui site. Atât sub aspect de proiect wordpress sau HTML cât și SEO, promovare, conținut.

Ca să fiu sincer, prefer întâlnirile online, este mai simplu și ne scutesc pe toți de drumuri, de pierdere de vreme. Este și mai comod, stăm fiecare în mediul în care ne simțim confortabili.

Obtinerea unui audit SEO în mod online este deci ceva foarte ușor. Concret, nu trebuie decât să ne înțelegem asupra momentului când facem asta.

Luați legătura cu mine și programați o întâlnire în online. Vă rog să-mi scrieți cât mai concis scopul pentru care doriți o întâlnire. Veți primi răspuns și eventual un link pe care trebuie să-l accesați.

Crearea de site-uri noi. Sfaturi pentru începători

Mă ocup de toate formalitățile  pentru crearea unui site nou inclusiv design web. Aceasta înseamnă:

 • închirierea numelui de domeniu;
 • achiziționarea/configurarea pachetului de hosting;
 • crearea site-ului, respectiv partea de web design.

În continuare, pentru persoanele mai puțin inițiate, câteva cuvinte despre ce înseamnă fiecare dintre acestea.

Închirierea numelui de domeniu

Un nume de domeniu cu extensia .ro se închiriază pentru 12 € + TVA /an. Adică 14.28 €, echivalent lei. Numele de domeniu de genul nume.ro se puteau cumpăra „pe viață” până în urmă cu câțiva ani. Acum, odată ce l-ați „cumpărat”, va trebui să-l reînnoiți în fiecare an, altfel acesta va deveni liber și-l va putea înregistra altcineva.

Furnizorul principal de domenii ro, cel care se ocupă de altfel cu administrarea domeniilor de internet din România este Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică (ICI București). Înregistrarea domeniului se face la adresa aceasta. Puteți să o faceți și dvs. sau o fac eu în locul dvs.

De asemenea, serviciul de închiriere nume de domeniu vă este oferit și de alți reselleri, de firmele care vă furnizează servicii de hosting de exemplu. Important este ca numele de domeniu să vă aparțină și să dețineți controlul. Aceasta vă scutește de eventuale neplăceri pe viitor.

De asemenea, vă pot sprijini și în contractarea unui domeniu de tip .com, .info, .org, etc…

Achiziționarea/configurarea pachetului de hosting

Al doilea element necesar unui site este serviciul de hosting. Adică serverul unde sunt fișierele dvs. Sunt importante câteva elemente, respectiv dimensiunea acestuia, viteza, ce posibilități vă oferă, etc. Și nu trebuie neglijat prețul pe care-l plătiți pentru serviciile primite.

Dacă nu ați mai avut un site, opinia mea este să o luați încet, să vă documentați, să întrebați în stânga și-n dreapta ce este una și ce este alta. De calitatea serviciului de hosting depinde succesul viitorului dvs. site. Dacă site-ul nu funcționează când un client îl accesează? Dacă aveți o problemă și aveți nevoie de service?

În general firmele care oferă hosting au tendința să vă „bage pe gât” tot felul de avantaje, unele fiind absolut inutile. De exemplu, taxa de înscriere în Google! Nu aveți nevoie, Google are tot interesul să afle despre site-ul dvs.

Apoi, server dedicat? Imensa majoritate nu are nevoie de așa ceva!

» Hostingul, ce este, cum se alege și cum facem economie de bani…

» Oferte de găzduire la 789ro

Web design sau redesign

Construiesc site-uri pe bază de template-uri. La fel fac toți designerii, toate agențiile de web design. Nimeni nu-și mai pierde vremea să facă un site original. Pentru că nu merită, apa caldă a fost deja inventată. Mai jos aflați și de ce lucrez în șabloane de HTML sau wordpress.

» Ofertă de hosting și web design la 789.ro

Folosirea șabloanelor (template-urilor) în web design este deja producție de masă. Toată lumea face așa ceva. Se ia un model de site și se adaptează. Se schimbă culori, imagini, aranjament și deja este alt site. Seamănă cu schimbarea skinurilor din diverse progrămele, cu schimbarea fețelor la telefoanele mobile. 

web design template
Opinia mea este că e inutil să inventați apa caldă. Alegeți un template (șablon) de design web și adaptați-l la ce vă trebuie…

Designul viitorului dvs website este importantă. Aceasta pentru că de felul în care este construit depinde în mare măsură succesul. Design nu înseamnă doar noțiunea estetică, aceasta este discutabilă și relativă. Design înseamnă structură, funcționalitate, ușurință de exploatare, viteză… etc., astfel încât toate să contribuie în viitor la promovarea site-ului.

Cel mai sigur design web este unul deja verificat și funcțional. De aceea vă recomand șabloanele (template-urile) care sunt structuri deja verificate și optimizate. Adevărul este că 99% din site-uri sunt copii. Diferă între ele culorile, fonturile, imaginile, textele… dar în fond sunt construite la fel. Au aceeași structură.

În web design originalitatea a devenit extrem de rară și de scumpă.Site special făcut pentru dvs nu există. Doar copii personalizate.

» Cum se face un site de succes – carte de web design scrisa de mine

» Template-urile nu sunt site-uri optimizate SEO, doar soluții de web design

» Șabloane gratuite pentru site-uri construite în HTML

» Envato – șabloane web, grafică, design, muzică… tot ce ai nevoie!

» Theme forest – magazin online cu teme de wordpress, pluginuri…

» Alegeți-vă o temă de wordpress de la TemplateMonster! Aveți de unde…

SEO; Search Engine Optimization, promovare online

Ofer servicii SEO pentru aproape orice tip de site. Pentru a mă putea ocupa de site-ul dvs. am nevoie de un contract și de acces total la serverul unde este găzduit site-ul dvs.

Servicii SEO sub trei forme contractuale:

blog cu articole optimizate SEO
Blog cu articole optimizate SEO despre recuperarea medicală. Blog conceput de mine, scris și promovat de mine…

SEO, respectiv optimizarea site-urilor pentru a fi găsite de motoarele de căutare, este următoarea etapă din viața unui site. Nu este mai puțin importantă decât designul. Ba, dimpotrivă, aș putea afirma că un site care arată „ca porcul”, printr-o optimizare inteligentă este găsit în fața altuia „mai frumos” și mai elaborat. Iar dacă este în față va vinde! Va oferi servicii. Celălalt site, cel frumos, va rămâne cu frumusețea!

» Optimizare SEO. Etape, mod de lucru, măsurare, trafic organic

» Cum se face SEO pentru Timișoara. Nevoia de optimizare a site-urilor

Audit SEO

Un audit SEO vă este util când vreți să eliminați greșelile din site. Când vreți să vă știți pe ce trebuie să vă axați pentru a merge într-o anumită direcție.

COMANDĂ UN AUDIT SEO; 200 LEI! Vezi detalii

Pe internet există audituri făcute de scripturi. Care identifică legături, imagini, texte și alte informații cu caracter general. Nu sunt o soluție, nu vă vor releva soluțiile pentru site-ul dvs.

Un site care are mai mult text se poate plasa în spatele altuia care are câteva rânduri. Totul depinde de ce este în text și cum este optimizat SEO. Un script gratuit nu poate identifica subtilitățile unui site.

» Citește despre diferența dintre auditul SEO gratuit și cel pe bani

Servicii de optimizare SEO pentru un conținut existent

Optimizez SEO un conținut care deja există pe un site. Cum se face această optimizare!? În primul rând prin verificarea textului și a imaginilor, apoi reeditarea și completarea lui. Eventual reformularea. Concepția deficitară a unei pagini web duce la neindexarea ei de către motoarele de căutare, iar mai departe la slăbirea prezenței online. SEO se face tocmai pentru acest lucru, pentru a fi indexat (de Google).

efectul SEO in google search console
Efectul optimizarii SEO este vizibil în Google Search Console. Obiectivul este creșterea numărului de pagini indexate de către Google. Iar dacă acestea se referă toate la același subiect, logic vom avea o creștere a relevanței site-ului vis-a-vis de respectiva tematică.

Ce înseamnă conținut slab și care nu vă ajută la promovarea site-ului? Iată câteva criterii de contra-performanță ale conținutului sub formă de text:

 • prea puțin pentru a transmite informații relevante;
 • cu subiectul irelevant, care nu se încadrează în strategia de conținut SEO al întregului site;
 • prea lung și greu lizibil, absența titlurilor și subtitlurilor.

Promovarea site-urilor și greșelile de evitat la conținut

Conținut neglijent, slab și neoptimizat SEO la fotografii:

 • imagini cu dimensiunea prea mare în pixeli pentru dispozitivul pe care se afișează;
 • fișiere care ocupă mult spațiu ca dimensiune fizică în kB;
 • fotografii fără atributul „alt”, fără explicații despre conținutul lor.

Conținut de slabă calitate a paginii, respectiv structură și compoziție, experiență proastă pentru utilizator. În acest din urmă caz cea mai bună soluție ar fi aceea de redesign a întregului site. SEO înseamnă și o bună accesibilitate la conținutul imagine sau text. Forme de manifestare ale unui conținut prost sub aspect constructiv:

 • design neresponsiv, adică neadaptat pentru orice tip de dispozitiv, se observă în general la telefoanele mobile;
 • structura de navigare în site este greoaie;
 • fișiere care îngreunează încărcarea conținutului fără a aduce un beneficiu evident (scripturi greoaie și/sau inutile, efecte de imagine)

Ce înseamnă conținut de calitate. De la Google citire

Indexarea paginilor web – primul efect la editarea de conținut

Primul efect și cel mai important la optimizarea SEO prin editarea-crearea de conținut este indexarea de către Google. (Dacă pagina era indexată atunci reindexarea se face mai aproape de dezideratul urmărit.) S-ar putea ca indexarea să nu fie doar un termen mai puțin înțeles, ci să i se și atribuie o relevanță scăzută.

Trebuie făcut tot ce se poate pentru ca o pagină, iar mai departe tot site-ul, să fie indexată de către Google. Cu cât mai multe pagini sunt indexate, cu atât performanța întregului website este mai bună. Numărul de pagini indexate se poate vedea în Google Search, un instrument deosebit de util celor care se ocupă de SEO.

Cum fac optimizare SEO prin creare de conținut

Servicii de copywriting; creare, corectură, adaptare

Am fost jurnalist de la începutul anilor 90. De atunci activez și trăiesc doar din scris, web design și servicii de promovare. După 25 de ani de presă și activitate individuală (PFA) m-am retras din jurnalism și sunt exclusiv freelancer. 

Copywriting; texte pentru site-ul dvs de la un profesionist

Scriu articole tematice pentru site-ul dvs. Optimizate SEO, adică să poată fi găsite și înțelese de către motoarele de căutare.

 • Articole individuale;
 • Articole grupate pe o temă;
 • Texte pentru menținerea site-uri și bloguri, bază de abonament și contract.

Acopăr o gamă largă de tematici, așa cum puteți deduce din portofoliul meu.

Textele mele sunt originale, nu copiez pe nimeni și nu veți avea probleme de drepturi de autor. Nu scriu ca să mă aflu în treabă, muncesc și documentez fiecare articol.

Optimizare SEO fotografii. Editare digitala, pentru website-ul dvs

Realizez fotografii pentru site-ul dvs. Fotografii noi sau le pregătesc pentru web pe ale dvs.

 • fotografii de reportaj;
 • fotografii la evenimente;
 • pregătire pentru tipar;
 • trucaje și prelucrări digitale;
 • restaurare fotografii.

Administrare conturi sociale; Facebook, Linkedin, Twitter…

 • postez cu regularitate în contul dvs de pe Facebook;
 • postările mele, în numele dvs., fac referire la subiectele care dezvoltă afacerea dvs.;

Un site nu se poate promova fără integrarea cu rețelele sociale. Culmea este că nici Facebook fără Google nu se mai poate. Simbioza este însă una supusă unei reguli. Conținutul dvs., materialul pe care vreți să-l promovați ar trebui să-l puneți pe un site și de acolo să-l difuzați.

Invers, vreți să promovați o idee, un produs, un serviciu pe Facebook, veți face referire la acesta aflându-se pe un site. De ce să nu postezi doar pe Facebook? Pentru că atunci când clientul dvs. se află în sala de așteptare la aeroport, de exemplu, și caută o mașină de închiriat în orașul unde va ateriza peste două ore, el va folosi Google. Va deschide telefonul și va căuta pe Google, nu pe Facebook sau pe Twitter. Dvs faceți la fel, oriunde ați fi, orice ați căuta, o veți face cu Google.

» Administrare conturi de rețele sociale

Web-admin, administrare site

  Administrez site-ul dvs. sub toate aspectele, respectiv:

 • introducere conținut nou creat de mine;
 • supravegherea introducerii de către terți;
 • mentenanța tehnică a site-ului

Prestez serviciile sub formă de abonament. Am câteva tipuri de abonament dar sunt flexibil și putem ajunge la înțelegeri neconvenționale.

» Abonamente de administrare-mentenanță site-uri web