prima pagina     alte servicii foto

Restaurare fotografii vechi alb-negru - tablouriFotografie restaurata


click pe imagine pentru marire

Fotografia de mai sus are dimensiunea aproximativa de 24x30 cm si este de fapt un trucaj foto. O fotografie cu cele doua persoane in aceasta ipostaza nu a existat, imaginea provine din alte doua fotografii vechi.

In mod evident este vorba de o imagine amintire de familie, clientul dorind sa-i aibe pe parintii lui intr-un singur tablou, stil clasic, asa cum se faceau mai demult tablourile de acest gen.

Remarcabil la acest procedeu este si faptul ca tabloul poate fi multiplicat in mai multe exemplare, in acest caz existand un fisier digital.

Fotografiile initiale

prima fotografie veche supusa procesului de restaurare prin prelucrare digitala   fotografie veche si degradata supusa procesului de restaurare foto prin prelucrare digitala
click pe imagini pentru marire

Cele doua fotografii vechi de mai sus erau de fapt doua tablouri aflate intr-un avansat stadiu de degradare. Ambele aveau dimensiunea de aproximativ 24x30 cm

Practic, restaurarea prin metode chimice ar fi insemnat doar oprirea procesului de degradare, proces favorizat de lumina si conditii de pastrare.

Este limpede ca singura metoda viabila a fost scanarea acestor doua fotografii vechi si supunerea lor unui proces de prelucrare digitala a imaginii.

© Matei Bitea - freelancer - www.789.ro