Cred că îniante de a ști că vrei un site te intrebi daca sa fie in wordpress, scris in HTML sau PHP? Oare cum ar fi mai bine? Sau să caut un programator să facă un site special pentru mine? Sau eu știu, alte variante, nu-mi dau seama acum dar haideți să încerc să vă expun cât mai multe avantaje ale wordpress-ului. De ce să vă faceți un site pe această platformă…
Și da, încă de la început vă spun că un mare avantaj este SEO. Puteți face singuri fără să aveți nevoie de ajutor. Evident, presupun că știți să administrați site-ul. Dar să le luăm pe rând…
» Poți fi propriul tău web designer și administrator de site?
WordPress este cel mai folosit tip de site
Conform celor de la Barn2.com în 2021 erau cam 1,3 miliarde de site-uri în toată lumea. Dintre acestea, 455 de milioane foloseau platforma de wordpress. Așadar, o cotă de piață impresionantă. Mai mult, din totalul sistemelor de tip CMS (adică Content Managing System, gestionarea conținutului unui site printr-o bază de date) site-urile realizate pe wordpress sunt cam 62%.
Altfel spus, cele mai multe magazine online sunt in wordpress, site-urile de prezentare, ce mai, cam toate genurile de aplicații. Faptul că wordpress-ul deține o cotă de piață atât de mare implică niște avantaje deosebite pentru dvs.
- Puteți învăța relativ ușor să vă gestionați propriul site. Atât sub aspectul de web design, cât și al conținutului sau promovării, respectiv SEO.
- Aveți multă documentație la dispoziție. Astfel, având resursele acestea la dispoziție site-ul dvs nu va fi pierdut. Adică în ipoteza că nu mi funcționează și dvs nu știți să-l depanați, se va găsi cineva care să-l pună pe picioare.
- Sunt mulți programatori care creează module și progrămele, aveți de unde alege exact pe gustul dvs. Vă puteți personaliza site-ul așa cum doriți.
- Puteți deveni propriul dvs web designer. Chiar fără să știți limbaj de programare. Puteți face SEO fără niciun fel de problemă.
Resurse necesare pentru un site in wordpress
Ca să faceți web design și SEO pentru dvs., pentru priopriulk site, nu aveți nevoie de foarte mukte cunoștințe. Vreau să spun nu mult peste minimul necesar. Desigur că dacă știți HTML și PHP atunci aveți șansa de a fi un as. Am sintetizat mai jos ce vă trebuie să cunoașteți …
- Editarea de texte și fotografii, aveți nevoie căci site-ul cu acestea îl veți popula.
- Un serviciu de hosting de preferat cu server de tip Apache. Și acces prin FTP.
- Cunoștințe de transfer a fișierelor prin FTP, inclusiv un software de acest gen.
În afară de serviciul de hosting care este contra cost, celelalte le puteți avea în mod gratuit, se găsesc pe net. Cunoștințele trebuie să le asimilați.
Resurse de web design
În esență tot ceea ce ține de design web puteți lua dintr-un singur loc, nu trebuie să colindați internetul. Este vorba de portaluri, magazine online unde găsești tot ce vrei. De la teme și șabloane de site in wordpress, până la plugin-uri de optimizare SEO. Scripturi și imagini, muzică pentru blogul dvs. Ca de exemplu:
Iar în ceea ce privește tutorialele le găsiți din belșug pe Comunitatea de wordpress. Repet, cam tot ce doriți. în materie de grafică, web design și SEO, editoare de text grafică sau fotografie.
Optimizarea SEO și promovarea unui site în wordpress
Bun, acum dacă e lămurită treaba cu realizarea site-ului, să vorbim și despre optimizarea lui. Adică despre SEO. Căci un site oricât de frumos vi se pare dvs., oricât de practic și util ar fi pentru vizitatori, el nu are nicio valoare dacă nu este găsit de Google. Sau alte motoare de căutare. Cu alte cuvinte, băgați SEO dacă vreți să aveți noroc de site!
Platforma aceasta de tip open source este cea mai prietenoasă și cel mai ușor de folosit, așa cum vă spuneam mai sus. La succesul ei au contribuit un mare număr de programatori voluntari. Ca să o puteți folosi la capacitate maximă ar trebui totuși să-i înțelegeți funcționarea. După aceea nu veți mai avea probleme deosebite. Veți observa ca un site in wordpress este ceva relativ usor de administrat.
PLugin-uri de optimizare SEO
Cum faceți optimizarea site-ului? Există câteva module (plugin-uri) care vă pot fi de real ajutor. Ca de exemplu plugin-ul de SEO de la YOAST. Însă nu este doar YOAST, mai sunt plugin-uri care fac cam toate aceeași treabă. Acesta este în două variante, free și premium.
De fapt cam toate resursele existente pe internet se găsesc la dispoziție în aceste două forme: pe gratis și contra-cost. Indiferent că este vorba despre o temă sau de un script. Deosebirea dintre acestea sper că este limpede, nu insist acum.
» Diferența dintre o temă wordpress free și una premium
Recomandarea mea este ca pentru a obține rezultate cât mai bune să înțelegeți funcționarea acestor module de SEO. Cei de la YOAST, de exemplu, au chiar și cursuri și tutoriale, te învață cum să le folosești produsul. La fel sunt toate firmele de software cu obiect în sfera platformei de wordpress.
Instalați plugin-ul, faceți niște cursuri online și apoi vă puteți administra cu succes site-ul. Și o să vedeți că rezultatele nu întârzie să apară.
Dacă vreți o părere personală, după ce vă învățați cu setarea site-ului, cu chestiile astea de tehnice de SEO și după ce vă setați un canal de comunicare pentru a fi mereu la zi… nici nu mai aveți nevoie de plugin-uri de optimizare. Le faceți manual singuri. Deși, trebuie să recunosc, aceasta este o activitate mare consumatoare de timp. Dacă vă permiteți dați unui altuia să facă. Doar să înțelegeți despre ce e vorba.
Promovarea site-urilor scrise in wordpress
Acum, ar trebui să știți că puteți să setați oricât site-ul. Introduceți SEO la perfecțiune, faceți codul sursă cât mai curat, că tot degeaba dacă nu vă dezvoltați. Ce înseamnă dezvoltarea unui site? Vedeți mai jos liniile de acțiune.
- Conținut mereu proaspăt; logic, dacă nu aveți noutăți nu veți avea vizitatori noi. Cea mai simplă metodă de împrospătare este să aduceți marfă nouă într-un magazin. Sau să puneți o informație nouă pe blog, ori imagini noi de pe unde ați fost… Cred că ați înțeles ideea.
- Tot ce introduceți de nou în site să fie deja optimizat SEO.
- Integrati-vă în și cu rețelele sociale. Faceți legătura dintre ce ați pus pe Facebook, de exemplu, cu ceea ce există în site. Un site care are conexiuni soiale înseamnă că este destinat publicului larg. Și, prin urmare, ar trebui să fie mai interesant decât unul static. Logic, veți fi arătat în căutări pe o poziție mai bună.
Toată promovarea unui site realizat în wordpress ar trebui să nu vă dea bătăi de cap. Platforma este astfel concepută încât să vă facă plăcere să lucrați. Să experimentați.
În încheiere v-aș sugera să fiți foarte exigent. Nu faceți nimic la voia întâmplării în site. Mai mult, dacă nu înțelegeți ceva, amânați operațiunea. Riscați să faceți o boacănă pe care nu că nu o puteți repara, dar vă costă timp și bani.
» SEO pentru începători. Promovaţi-vă site-ul wordpress
» Cum devii bun prin linkuri și comentarii relevante