Tema wordpress din pachetul de hosting, personalizarea acesteia

tema de wordpress pentru site
Alege o temă de wordpress astfel încât să-ți pună ideile în valoare!

Tema inclusă în pachetul de hosting este de la MH Themes și nu că aș fi eu mort după ei sau am vreun aranjament de publicitate, dar chiar este un layout foarte bun. De fapt, am doi producători preferați de teme de wordpress, culmea, amândoi sunt din Germania. Află mai multe de aici: Teme preferate si realizatori de incredere.

În pachetul de hosting am inclus tema MH Magazine în varianta light (sau lite, demo, cum doriți), dar care așa cum este vă oferă nenumărate posibilități de exploatare a unui site. Cu condiția să-i înțelegeți funcționalitățile. În cele ce urmează vi le voi explica pe larg și cred că veți constata un lucru: Te poți promova, poți fi vizibil și să câștigi bani pe net și fără să investești în web design scump și adesea greu de promovat.

Tema pe care o descriu, în varianta light cum am spus, nu are toate posibilitățile unei teme MH premium. Dar asta nu înseamnă foarte mult, puteți face treabă mai bună decât unul care are o temă premium și a investit în design o mulțime de bani.

Descriere generală. Particularități widget-uri

Cei de la MH au inclus în tema demo un număr de 6 widget-uri. Spre deosebire de vreo 25 din varianta full. Eu zic că sunt suficiente, importante sunt serviciile dvs și felul în care vă promovați. O temă premium are însă marele avantaj al lucrului mai ușor, poți personaliza mai bine. De exemplu, dacă vreți ca meniul să aibă altă culoare decât negrul, în varianta light nu veți putea face asta. (Decât dacă vă pricepeți la CSS și faceți modificări în fișierul style.css.)

Să începem cu descrierea temei și a modalităților de personalizare.

Setările și particularitățile temei wordpress MH Magazine 

Layout-ul MH este prevăzut a funcționa în trei tipuri de pagini: șablon implicit, homepage și full width. Primul este o pagină de wordpress clasic. Cu sidebar implicit, în dreapta sau stânga. Când pagina se vede pe mobil, sidebarul apare după conținutul propriu-zis.

Modelul de pagină „full width” este unul fără sidebar, care se întinde pe toată lățimea ecranului. Avantajul la acest stil este că pagina se încarcă mai repede, nefiind nevoie de timp dedicat pentru sidebar. Dar este și un mare dezavantaj. Atunci când ai utilizator care folosește un monitor clasic, adică altceva decât un telefon mobil, ei bine pagina va fi greu de citit. Este un dezavantaj, oamenii nu prea citesc cu atenție astfel de pagini, este incomod să-și mute privirea, se pierde firul lecturii… E dificil, credeți-mă!

Șablonul de Homepage este ceea ce ne interesează pe noi. Se diferențiază de o pagină clasică de wordpress pentru că nu are sidebar inclus. Asta nu înseamnă că nu-i puteți crea unul. Prima pagină este de fapt construită din module, adică din widget-uri. O puteți combina cum doriți dvs. Prima pagină a acestui site demonstrativ este un șablon homepage. În tot site-ul nu puteți avea decât o singură pagină de acest gen. Puteți rearanja widget-urile așa cum doriți, unul înaintea altuia, folosiți doar unul,, le repetați, le folosiți pe toate sau scrieți codul dvs, cum doriți și cum aveți fantezia.

homepage tema wordpress
Cum este împărțit homepage-ul din tema de wordpress MH Magazine pe care o instalez in pachetele de hosting. Zonele * sunt opționale. Modulele pot fi aranjate și redistribuite
wordpress MH Magazine in interior
Cam cum poate fi aranjată o pagină de interior din tema de wordpress MH Magazine Light

Widget-ul de tip Slider MH

Foarte multe site-uri folosesc slide-uri cu imagini care se mișcă, apar și dispar, fac legătura spre articole, sunt reclame, știți despre ce vorbesc. Vedeți în site-ul demo cum arată un slider. Dacă nu știți. Deși, m-ar mira…

Puteți include până la 50 de slide-uri, ele afișează imaginea reprezentativă de la fiecare pagină. Posibil să excludeți primele articole, le sortați în funcție de categorie și/sau etichetă (tag). Tag-ul, nu doar la site-urile și temă de wordpress ci la modul general, respectiv eticheta mai pe românește, este unul dintre cele mai eficiente metode de dirijare a cititorului.

Custom posts

Este un widget care vă afișează un număr de articole din site-ul dvs. Afișările (maxim 50) sunt de fapt scurte introduceri la paginile dvs. Sunt însoțite de fotografii în miniatură și se sortează în funcție de dată, categorie, etichetă. Pot fi omisele primele postări.

Omiterea primului text, de exemplu, s-ar putea face în cazul în care vreți să-l scoateți în evidență printr-o altă modalitate. Sau poate scrieți un mic cod HTML, wordpress vă oferă acest lucru indiferent de tema folosită. Și ca să nu apară dubluri în aceeași pagină, acesta este motivul excluderii unei postări, articol, etc…

Posts focus – widget

Aveți posibilitatea de a scoate în evidență cinci articole. Iar unul dintre acestea, cel mai recent, se află în mijloc, mare evidențiat. Le sortați în funcție de categorie, de etichetă.

În site-ul demo aveți două variante de utilizare a acestui widget. Prima este dispusă în modulul Home 1 (spațiul) care se desfășoară pe toată lățimea paginii. Aveți mai jos și un modul Post focus dispus în modulul Home 2. Observați, efectul vizual este diferit.

Widget-ul „posts large”

Acesta este unul dintre cele mai folosite procedee de a scoate în evidență ceva făcut în wordpress. O modalitate de a evidenția un text prin afișarea mărită a imaginii lui reprezentative.

În site-ul demo aveți un widget care arată două postări, dar puteți oricâte, până la 50. Sortarea, la fel ca mai sus, în funcție de categorie, dată, tag…

Posts stacked – widget

Realizează un fel de enumerare de posturi, afișează imaginile lor, prima este reprezentată la dimensiuni mărite. Seamănă într-adevăr cu o stivă de materiale. Se sortează după aceleași principii.

MH Tabbed widget

Este un widget căruia îi stă bine în sidebar, respectiv în Home 6. Se prezintă sub formă de conținut dirijat de meniul din capul tabelului. Adică afișează ultimele postări, ultimele comentarii și ultimele cele mai folosite tag-uri.

Setări bannere în MH Magazine

Varianta premium de temă wordpress MH Magazine are mai multe posibilități de introducere de bannere. Totuși, dacă știți să jonglați cu widget-urile unei instalări de bază a platformei wordpress vă veți folosi de ea destul de ușor. Varianta light a MH Magazine vă oferă șansa de a avea două bannere diferite în paginile de tip articol.

Astfel, ele pot fi puse ori înaintea conținutului propriu-zis, ori după acesta. 

Setările generale, identice cu alte teme de wordpress

Limitările temei sunt vizibile la culori. Adică nu puteți seta culorile paginilor sau ale linkurilor. Sau tipul de font, culoarea lor. Pentru a putea face asta ori veți instala plugin-uri în site, ori introduceți cod CSS suplimentar. Tema permite.

Consider că mai sus am redat ce era important din acest layout. Dacă veți avea fantezie și spirit practic, veți obține rezultate maxime. Și veți constata că se poate și fără a cheltui sume imense cu web designul.

Despre Matei Bitea Articolele 144
Ma ocup de Optimizare SEO si locuiesc in Timisoara. Sunt fost jurnalist. De la începutul anilor 90 am scris si publicat mii de articole si fotografii. Am scris si proza scurta. La reportaje si fotoreportaje ma pricep cel mai bine. Acum fac web design. Scriu, editez, optimizez si promovez site-urile altora. Nu e o mare afacere, mai degraba un job bine-platit...

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*