Trei pași pentru un site perfect

SEO Timisoara
Optimizare SEO Timisoara si promovare site-uri

Întotdeauna o problemă se rezolvă începând cu modul analitic. Filosofic vorbind, modul analitic înseamnă că determină originea și cauzele problemei. Și în SEO este la fel. Dacă ați fost atent la ce e în jurul dvs, veți observa că orice rezolvare, a oricărei probleme, începe cu etapa de analiză.

            La medic, pentru a se determina zona de unde apar necazurile, se începe cu analizele de laborator. Mecanicul auto vă ascultă motorul, verifică sistemul de aprindere. În orice domeniu este la fel, se începe cu o analiză de funcționalitate. Și eu mă uit la site-ul dvs, mă uit acolo unde nu vedeți.

            Dar dvs sunteți cel care trebuie să faceți trei pași esențiali. Dacă nu faceți acești trei pași nu veți reuși să aveți un site performant. Indiferent că lucrați cu mine sau cu altcineva. Acești pași sunt sintetizați mai jos.

optimizare SEO motor
Sa faci SEO la un site este ca si cum ai regla angrenajul unui motor

Înțelegerea noțiunii de SEO

            Aveți un site. Opinia dvs este că fiecare pagină web a acestuia are conținutul care-i trebuie; cu texte la obiect și cu imagini sugestive. Și totuși, nu funcționează! Adică nu aduce vizitatori, nu vă difuzează ideile, nu promovează nimic și dai de el doar dacă-i scrii adresa.

            Înseamnă că undeva în codul lui sursă, unde nu vedeți dvs, ceva lipsește sau nu e bun. Asta înseamnă SEO. Legătura dintre ce se vede și ce se pipăie. Închipuiți-vă pe Google ca pe un orb. El nu vede site-ul. El „pipăie” codul sursă, așa cum orbii citesc în alfabetul braille. Și înțelege despre ce e vorba. Google nu știe ce este frumos. Pe el îl preocupă conținutul, ce este și despre ce fiecare pagină web. SEO înseamnă să-i dai mură-n gură…

            Dacă ați înțeles că pentru a ieși în față trebuie să le dai motoarelor de căutare informațiile de care au nevoie, atunci ați făcut primul și cel mai mare pas. Ați înțeles noțiunea de SEO. Adică „search engine optimization”!

Acceptarea greșelii

            Aproape orice se rezolvă în lumea asta. Excepție fac moartea, boala, bătrânețea și mai sunt câteva… Dar, ca să rezolvi o problemă, nu trebuie să fii doar conștient de ea, ci să și accepți motivele care au dus la apariția acesteia. În cazul nostru, al serviciilor SEO, pot să vă spun că în 99% din cazuri dvs. sunteți de vină.

Tendințele în SEO din anul 2020

            Pentru a fi mai explicit, ca proprietar de site sunteți cel mai în măsură să știți dacă paginile dvs web sunt sau nu citite, dacă sunt sau nu interesante, dacă-și ating sau nu scopul. Și că dacă nu se întâmplă așa, undeva ați greșit. Acceptarea greșelii înseamnă că ați făcut al doilea pas spre rezolvarea problemei dvs. În caz contrar, nu se va schimba nimic. Doar veți cheltui mai mulți bani, mai mult efort, veți pierde timp.

Optimizarea site-ului

            Al treilea pas este încuviințarea. Dacă ați înțeles importanța primelor două etape, a treia este să vă dați acceptul la ceva ce nu v-ați fi așteptat. Să acceptați ideea că tot ce ați știut despre site-uri, despre SEO, este ori vechi, ori greșit ori nu vi se potrivește. Și ca atare trebuie să schimbați. Am spus încuviințarea pentru că, din experiență, de multe ori, ceea ce le propun clienților mei este absolut neobișnuit.

            Lor li se pare neobișnuit! Asta pentru că, așa cum am sugerat mai sus, prin acceptarea pasului doi și-au făcut o mare concesie propriului lor ego. Au recunoscut că au greșit, iar încuviințarea este de fapt un nou început. Nu de la zero, nu asta spun, ci că trebuie făcut ceva într-un mod de multe ori diferit față de propria lor viziune. De aceea este un pas.             De cele mai multe ori, când le-am spus că „trebuie făcut așa”, mi-au spus că „nuuuu, păi nu credeam că trebuie așa ceva! Nu sunt de acord!” Vedeți? Din această cauză trebuie să parcurgeți acești trei pași. Să înțelegeți și să acceptați ideea că până atunci ceva i-a lipsit site-ului dvs. Sau dacă a fost era greșit. Sau s-a schimbat între timp. Altfel nu se poate!

Nu fac SEO site-urilor de autoștiutori
Tutoriale de optimizare SEO și promovare a site-urilor
Ce face un blog, este bun pentru site sau nu!?

Despre Matei Bitea Articolele 144
Ma ocup de Optimizare SEO si locuiesc in Timisoara. Sunt fost jurnalist. De la începutul anilor 90 am scris si publicat mii de articole si fotografii. Am scris si proza scurta. La reportaje si fotoreportaje ma pricep cel mai bine. Acum fac web design. Scriu, editez, optimizez si promovez site-urile altora. Nu e o mare afacere, mai degraba un job bine-platit...

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*