prima pagina

consultant SEO

Mit si adevar despre contractele de SEO

SEO inseamna "search engine optimization". Principii general valabile pentru un contract de optimizare SEO.
specialist SEO
Piata abunda de specialisti SEO, mai mult sau mai putin pregatiti, cu rezultate sau fara. Primul criteriu care spune despre ceva despre un consultant SEO este chiar pozitionarea site-ului sau in cautarile Google, respectiv incercati sa-l gasiti folosind termenul de "optimizare SEO" si zona care va intereseaza. De exemplu, daca va intereseaza in Timisoara, faceti o cautare dupa "optimizare SEO Timisoara".
    Mai retineti:
  • Optimizare SEO nu inseamna automat o plasare in prima pagina a cautarilor Google;
  • Rezultatele nu apar de la o zi pe alta;
  • In mod obisnuit, o optimizare seo se face pentru un numar restrans de cuvinte specifice.

  Cum sa te feresti de tzepe...

Cum va puteti feri de tzepe? În primul rând ar trebui sa stiti ca plasarea unui site pe un loc fruntas în cautarile Google nu se face peste noapte. Altfel spus, daca nu ai o afacere de publicitate legata strict de un contract cu Google, este greu de crezut ca site-ul tau va avansa asa, ca un tren de mare viteza, azi dai cuiva din Pantelimon o suma de bani si mâine dimineata esti în top of the top! Exclus. Si totusi, unii cred în asa ceva...

Cel ce face munca de SEO este în primul rând un fel de truditor. El se uita pe site-ul tau, îl analizeaza si îsi da seama unde este o greseala, unde trebuie adaugat sau modificat ceva. O elimina sau face un plan în acest sens. Daca stie exact, exact, exact ce trebuie sa faca? Parerea mea este ca nu. El stie doar niste principii. Niste principii care sunt ca firul rosu, ele traseaza o linie generala în functie de care se face strategia de promovare. De fapt, în afara de echipa speciala de la Google nu stie nimeni cum se face ierarhizarea unui site, adica algoritmul de ordonare al paginilor web. Cine spune ca stie este ori un escroc, ori un ignorant.

Munca de SEO este una migaloasa, facuta cu bun simt, iar rezultatele se vad doar peste un timp rezonabil. S-ar putea spune ca oarecum este ca în sport. Nu vei ajunge campion daca ai în fiecare luna un alt antrenor. De asta sunt sigur!

Si totusi, ce trebuie facut pentru a avea un site performant? Raspunsul este simplu: sa fie nevoie de el, sa aiba un continut adevarat si sa respecte niste principii pe care le cunoaste toata lumea. Atât!

  Contact