Optimizare SEO Timisoara
blog: opinii, comentarii, articole...


Google a scapat de amenzi

steagul Google UE

google si UE

 Ancheta la care a fost supusă de ceva vreme compania americană s-a finalizat, conform unui comunicat de presă al Comisiei Europene. Responsabilul cu politica anti-trust Joaquin Almunia a declarat că s-a ajuns la un sfârșit în ceea ce privește investigarea activității Google în Europa. În esență, Google a scăpat de orice amenzi sau penalități europene care au ca subiect felul în care sunt prezentate în căutările sale link-urile spre companiile concurente. Este vorba despre ceea ce Microsoft și Yahoo au denumit tratament discriminatoriu.

Un rezultat asemănător a fost obținut de către Google și în ceea ce privește investigațiile Comisiei Federale de Comerț ale SUA, informează Bloomberg. Deci, (și) din acest punct de vedere, Google și-a învins competitorii scăpând de acuzațiile de practici concurențiale incorecte.

Optica la care a ajuns Comisia Europeană este aceea că Google respectă bunele practici în ceea ce privește competitorii săi și este liberă să-și prezinte și structureze SERP (pagina de prezentare a rezultatelor) așa cum dorește, atâta timp cât există referiri la concurenți. În conferința de presă dedicată acestui subiect, conform SeoLand, s-au auzit voci care reclamau faptul că de fapt Google nu a schimbat încă nimic în acest sens, iar criticile celorlalte motoare concurente sunt în continuare puternice. Dar, cred cei din comisie, schimbări importante sunt avute în vedere pentru viitor.

Un aspect important al rezultatelor negocierilor dintre Comisia Europeană și Google este acela că rivalii vor plăti 3 eurocenți pentru fiecare link care se dorește a fi plasat în SERP.

Comentariile care au urmat la aflarea deciziei sunt foarte acide din partea Microsoft, reprezennantul companiei afirmând că nu vrea să creadă că transparența în afaceri a fost sacrificată și doar timpul și piața vor stabili dacă s-au luat decizii cu adevărat corecte.