De ce-ai alege găzduire la 789? Să mai și înveți!?

blog SEO Timisoara
Blog despre site-uri și lumea internetului. Freelancer din Timisoara

În afară de găzduire web propriu-zisă, ofer servicii de SEO și consultanță pentru promovarea site-ului dvs. Puteți face economii de cel puțin 1500 de euro anual. Comparativ cu un serviciu de hosting tradițional. După cum veți afla din acest articol.

Altfel, ar fi foarte corectă întrebarea: De ce găzduire la mine, la un freelancer? În condițiile în care există deja atâtea firme de programatori de experți în servere, cu ce aș fi eu mai bun decât cei care fac deja sau doar asta!? Și care este treaba cu învățatul, adică toată lumea fuge de școală iar eu să vă dau teme…

Să vedem, să povestim despre treaba asta cu găzduirea web de către mine, un freelancer.

Prezentarea serviciului meu de găzduire web

În primul rând, ar trebui să știți că oferta mea de găzduire este oarecum atipică. Adică toți providerii oferă spații pe server, adrese de e-mail, servicii de backup, etc, etc. La prețuri bune sau mai piperate, dar ai de unde alege. Și mai apar și eu, cu serverul meu!?

Păi, eu nu am un server în sine, sau nu încă. Eu ofer servicii de găzduire din poziția de reseller. Adică am închiriat un spațiu pe serverul celor de la TLH, l-am împărțit și îl subînchiriez mai departe. Este un job. Este micul meu business. De fapt, am mai spus-o și altădată, nu este chiar o afacere ci mai degrabă un serviciu mai bine plătit. Sunt un mic întreprinzător, dacă vă convine mai mult exprimarea.

Atunci, de ce nu ați lua direct de la TLH sau oricare altă firmă cu servicii de găzduire? Pentru ce să apelați la mine, un intermediar? Ei, aici este chestiunea. Nu sunt un intermediar. Vă ofer servicii pe care altfel, dacă le-ați cumpăra separat ați ieși cu mult mai scump. După cum vă voi demonstra în continuare.

Esența unui hosting tradițional

Cred că sunteți conștienți că dacă contractați servicii de găzduire, la orice firmă de hosting doriți dvs., sunteți lăsați să vă descurcați singuri. Sau cu web designerul sau cu administratorul dvs de site. În orice caz cei de la găzduire își iau mâna de pe dvs. Nu înseamnă că nu oferă suport, că nu vă ajută la depanare, etc.

O firmă de hosting vă ajută la modul concret la tot ce ține de serviciul de găzduire propriu-zisă. La funcționarea site-ului, a mailurilor, a securității, chestii de genul acesta. 

Suportul (consultanța) firmelor de hosting este și nu este. Depinde. În orice caz, trebuie să știți ce să le cereți. Asta este una.

O firmă cu servicii de găzduire nu va face însă web design și SEO, nu vă dă sugestii despre cum arată și ce trebuie să conțină un site. N-au ei treabă cu asta. Astea ar fi altele.

Opinia mea (și nu numai eu spun asta) este că serviciile firmelor de hosting se deosebesc între ele prin asistența oferită clienților. Căci servere, softuri, conturi bancare poate avea oricine. Condiția materială nu mai este ca în urmă cu câțiva ani. Acum oricine poate investi în echipament și în tehnică. Calitatea serviciilor, felul în care tratezi un client, bunul simț… astea însă se moștenesc din familie. Aici se face diferența. Aici unele firme rezistă, altele crapă după puțin timp.

Avantajele mele față de un serviciu de găzduire tradițional

Pe scurt, vă ofer asistență în sensul că vă învăț cum să vă promovați singuri site-ul. Cum să-l construiți, cum să-l administrați. Vă ghidez spre pașii dvs în SEO. Acum, să nu înțelegeți că vă dau mură-n gură, vă iau de mânuță și vă arăt cum. Să nu înțelegeți că fac eu în locul dvs. (Desigur că pot, dar atunci discutăm deja despre alte condiții.)

Veți face economie. Să vedem cum. Să luăm ca referință pachetul de hosting de 700 de lei anual. Asta ar fi aproape 150 de euro. Presupunem că sunteți în faza în care începeți să vă construiți site-ul. Să vedem ce ați putea face cu acești bani, cât câștigați și cât pierdeți dacă apelați la mine.

Puteți cumpăra un serviciu de „hosting adevărat”

Zic hosting adevărat pentru că eu sunt reseller, așa cum am menționat mai sus. Eu ofer însă spațiu de 1 GB, cei de la TLH vă dau 6 GB. Însă nu veți folosi cei 6 GB pentru că nu aveți nevoie.

» Cât spațiu este necesar pentru un site în wordpress

Mai sunt diferențe tehnice, în defavoarea mea, ca să spunem așa. Apoi, veți folosi mai mult de o adresă, două de e-mail? La fel, credeți că, la început fiind veți folosi mai mult de una-două baze de date? Sincer, mă îndoiesc. Mai mult, cred că nici în viitor nu vă veți dezvolta într-o asemenea direcție.

În fine, la TLH veți plăti 43 de euro pe an. Vă rămân 107 euro.

Cumpărați o temă premium de wordpress

În cadrul pachetului de hosting eu vă instalez o temă optimă pentru promovare. Vă explic și cum se lucrează cu ea. Ar trebui să fiți foarte nepricepuți să nu reușiți să vă decorați singuri site-ul. Eu vă recomand să folosiți această temă, nu pentru că aș avea eu vreun business cu cei de la MH Themes. Ci pentru că am studiat-o și am înțeles-o. Am folosit-o ani de zile.

Dacă aveți sau nu nevoie de o temă premium, poate fi acesta un subiect de discuție? Eu cred că nu. În momentul în care vreți să faceți performanță cu site-ul dvs, logic că nu veți dori limitări. Dacă nu doriți limitări în exploatare vă puteți folosi una din multitudinea de teme free de wordpress.

Limitările la care ați putea fi supuși ar fi de genul să vreți să schimbați o culoare și să nu puteți. În acest caz fie veți apela la un programator fie veți cumpăra tema premium. Sau poate vreți ca titlurile să arate altfel, de exemplu, să chemați programatorul. Și multe altele. Pentru aceste motive sunt bune temele premium de wordpress. Aici se face diferența între gratis și plătit.

» Diferența dintre o temă wordpress free și una premium

O temă gratis e moka, adică nu dai niciun ban și face cât plătești. Însă una premium costă. Eu știu, de pe la 20-30 euro la 80-100. Hai să spunem că vă cumpărați una cu 50 euro. Vă rămân 57 de euro.

Economii la web design

Bun, eu vă sugerez ca odată ce aveți tema să vă construiți site-ul. Dacă nu știți să faceți asta, pe piața liberă prețurile pleacă de la 300-500 de euro. Vedeți captura de imagine. Să zicem că vă costă 400 de euro un web design. Dvs. mai aveți 57.

(Întrebare: Nu mai bine îmi dați mie 300 (trei sute) și vă fac eu site-ul?)

Presupunem însă că mergeți mai departe, mobilizați toată familia și construiți un site. Ok. Dar învățați și SEO, că dacă site-ul nu este promovat… dacă nu ajunge la clienți, atunci vorbim discuții.

Asistență SEO inclusă în serviciul de hosting

Anual, ofer două audtiuri SEO. Fiecare este în valoare de 41 euro, respectiv 200 de lei. Vedeți pe piață cât costă un audit? Aici nu dă nimeni prețuri, majoritatea încearcă să scoată cât mai mut. Eu spun din start.

La ce vă folosește un audit SEO? Puteți citi din articolul meu Audit SEO gratis, pe bani și dacă aveți cu adevărat nevoie.

Dacă nu aveți chef de citit vă explic pe scurt. Auditul vă ajută să știți dacă sunteți pe drumul cel bun. Vă dă soluțiile pe care trebuie să le aplicați. Să faci SEO la un site este ca și cum i-ai aplica tratamente unui om bolnav. Îi dai medicamente și-l faci sănătos ca să poată munci. Ei bine, tratamentul acesta, spre deosebire de oameni, trebuie luat tot timpul.

Desigur că puteți face SEO la site chiar dvs înșivă. Asta dacă țineți cont de sfaturile din audit, de la alții. Dacă nu, dacă optați pentru un abonament, eu estimez că fără 300-400 de euro pe lună nu scăpați. Hai să fiu generos și să spun 250 de euro, asta înseamnă 3000 de euro pe an.

Economii de cel puțin 1500 euro pe an

De unde am ajuns la cifra asta? Vă spun. Dacă sunteți entuziast și vreți să faceți totul singuri sau cu puțină asistență, atunci la cheltuielile cu site-ul în varianta că faceți găzduire în altă parte ar trebui adăugați 400 euro web design și 3000 de euro SEO pe an. Mai puneți și cei 150 de euro de la început. Deci 3550 euro cheltuieli totale pe an. În mare.

Faceți găzduire la mine, la 789ro și aveți o variantă destul de optimistă de economii. La mine v-ar costa 150 de euro pe an în cazul în care faceți dvs singuri totul și țineți cont de auditul SEO. În funcție de îndemânarea și experiența dvs, cred că în primul an va trebui totuși să mai comandați câteva servicii. Nu neapărat de la mine, nu aici este chestiunea. De regulă însă, din experiență, știu că până „se așează” pe site-ul lor, oamenii mai cheltuie vreo 1000-1500 de euro pe an.

Așadar ar putea rezulta economii de 2400-1900 euro anual. Însă, dacă vă doriți ca site-ul „să meargă” și să vă aducă foloase, foarte probabuil că veți mai cheltui ceva bănuți. Așadar eu cred că de la 1500 de euro în sus vor porni economiile dvs. Cu siguranță. Credeți că 1500 de euro sunt bani puțini?

Despre Matei Bitea Articolele 95
Am fost jurnalist. M-am retras. Acum sunt freelancer și mă ocup de optimizare SEO. Scriu și fac site-uri...