Freelancer SEO. De ce să lucrați cu mine…

seo Timisoara
SEO Timisoara optimizare site promovare si web design

            Atunci când vrei să câștigi clienți, nu doar pentru SEO sau web design, e valabil la orice, de obicei îți tragi o prezentare trăsnet. Cu imagini care se mișcă pe ecran, cu filme, cu litere haioase și colorate, naiba știe. Ceva să ia ochii. Spui ce știi să faci, cât ești de deștept și ce fraieri sunt ceilalți. Eu, deși nu țin neapărat să nu mai pot respira de-atâta muncă, vă spun povestea vieții mele. Și dacă vă conving este ok. Dacă nu, mă veți ține minte!

            Există o rețetă a succesului, care este cea mai bună colaborare între client și prestatorul de servicii? Mă refer la optimizare și la promovare, la SEO, evident, despre asta vorbim. Opinia mea este că un posesor de site, un client adică, alegând între a lucra cu o agenție de marketing sau un freelancer, va putea face o alegere la fel de bună indiferent cu cine colaborează.

Sau, dimpotrivă, rezultatele pot fi la fel de proaste. Că este agenție de SEO, că este freelancer, totuna-i. Până la urmă pe client îl interesează performanța obținută și cât plătește pentru acea performanță.

La ce cred că sunt eu bun…

            Nu vreau să fac o introducere care să vă spună ce lucruri formidabile am făcut și ce bun sunt eu la SEO și la web design. Dacă însă credeți în principiul conform căruia un site se dezvoltă și se promovează în primul rând printr-un conținut de calitate, atunci aș putea să fiu partenerul dvs.

            Aceasta este principala mea calitate: crearea și dezvoltarea conținutului iar apoi promovarea. Pentru că SEO se bazează pe aceste lucruri:

  • pe conținutul relevant la subiect, respectiv texte și fotografii bune;
  • pe scoaterea lui în evidență, adică să le pui în valoare și nu să le ascunzi printre paginile site-ului;
  • pe asocierea conținutului unui site cu acele pagini web cu care are o afinitate, sau dacă vreți este link-building.
O parte din vechile mele aparate de fotografiat. O imagine in care amintesc de cele doua site-uri ale mele, cel de SEO si cel cu caracter mai general…

Fotoreporter, web design și SEO

            Am început ca fotograf. Eu de mic copil foloseam aparatul de fotografiat. La zece ani făceam de la început și până la sfârșit o fotografie. Așa cum se făcea atunci. Acum îi spunem clasică. Mă refer la fotografiile cu peliculă pe bază de argint. Fotografiam, developam negativul și apoi pozitivul, adică imaginea propriu-zisă. Am învățat la Casa Pionierilor, erau pe vremea aceea tot felul de cercuri din acestea.

 Primul HTML, primele pagini web

            Spre deosebire de acum, în 1998, când am decis să învăț HTML pentru a face și eu web design, scopul meu era doar să-mi prezint imaginile pe internet. Să-mi pot publica articolele. Decizia de a învăța HTML am luat-o pe când eram fotoreporter. Mă aflam în Kosovo și văzându-i pe ceilalți ziariști cum lucrează m-am umplut de invidie. Mi-am zis că trebuie să învăț și eu.

web design primul HTML
Primul web design, notiuni de HTML, primul meu site,

            Ideea era una egoistă. Doream să știu cum se fac paginile web doar pentru a-mi expune fotografiile în mediul online. Atât. De fapt, credeam că atât este suficient. Așa am început să învăț, eram motivat să am site-ul meu. Da, cred că era în 1998 iarna când am avut primul site. Era pe geocities.com, cei vechi știu despre ce vorbesc.

            În 2000 mi-am cumpărat primul domeniu. Era al meu și eram fericit când mi-l treceam pe cartea de vizită. Nu mulți aveau. E vorba de fotomat.ro

Primii pași în SEO

            Cred că era prin 2004 când m-a preocupat prima oară SEO. Când am înțeles și am învățat că nu este suficient să ai un site. Este absolut inutil dacă nu știe nimeni de el. Situația era identică magazinelor online de astăzi, mă refer la magazinele anonime. Degeaba ai magazinul dacă nu intră nimeni în el. Bagi banii în marfă, rămâi cu ea pe stoc și nu faci nimic.

seo timisoara software
Cam așa era software-ul cu care am început să controlez SEO, un editor de la CoffeCup…

            Sincer, mi s-a părut grozav! Când am observat că pot să ajung înaintea altora îmi venea să țopăi de bucurie. Trebuie să vă spun că pe-atunci și SEO se făcea altfel. Nu prea seamănă cu ce este astăzi. În fine…

Search Engine Land – revista online de unde am învățat primii pași în SEO.

Administrarea site-urilor

            Vedeți, am mai învățat un lucru, iar apoi, l-am aprofundat pe pielea mea. Degeaba ți-ai construit site-ul, degeaba l-ai optimizat și i-ai băgat cel mai fain SEO dacă nu-l administrezi. Asta înseamnă să-l menții cel puțin la același nivel. Site-urile le duci acolo sus, le faci vizibile la ceea ce vrei tu (se zice să fie găsite după keyword, dar înseamnămult mai mult), dar ele nu rămân la fel dacă nu mai faci nimic.

Google pentru webmasters; o colecție de instrumente de unde oricine poate învăța.

            Nici administrarea unui site nu se face oricum. Ea trebuie să fie după aceleași reguli pe care le-ai urmat când l-ai optimizat SEO. Altfel se pierde conținutul, se diluează, nu mai funcționează după parametrii pe care-i vrei.

birou SEO Timisoara
Primul birou de SEO in Timisoara

Freelancer. Cea mai faină treabă!

            Eh, și cum ziceam. Eram ziarist și-mi plăcea să mă dau pe net. O vreme lucram prin redacții, sunt mai multe. Apoi, după ce-am fost dat afară dintr-una, am devenit indepnedent. Aveam un „pfa” cu care-mi făceam banii. Câștigam atât cât îmi doream. Umblam pe unde doreau ochii mei. Fotografiam și scriam. Ce mai, un vagabond modern. Până când nu s-a mai putut. A venit criza.

            Veți spune „ce legătură are criza cu tine!?” Nu mai are, dar a avut. Păi s-au închis ziarele tipărite. Presa clasică a dispărut. Totul a trecut în online. Prin urmare am pierdut contractele mele, nu mai erau ziare la care să vând știri și foto-reportaje. La asta eram tare, la foto-reportaje. Și, așa, am decis să schimb ceva. Am mai făcut o facultate,

            Partea frumoasă este că am revenit la dragostea dintâi: la scris și la fotografii. Și sunt freelancer! Cea mai faină meserie.

Acum, dacă aveți nevoie și credeți că merită să discutăm, dați un mail. Sau mesaj pe WhatsApp. Nu sunați. Că poate dorm…

Primele site-uri și cum m-am „croit” pe web design

Despre Matei Bitea Articolele 200
Ofer servicii de optimizare SEO si locuiesc in Timisoara. De web design m-am apucat la sfârșitul anilor 90. Apoi, cam de prin 2004 „m-am tras” spre SEO. Sunt fost jurnalist. Așadar copywriting-ul, crearea de conținut, mi se potrivesc ca o mănușă. La fel, marketing digital, seamănă cu ce făceam noi ca să vindem ziarul... Acum sunt freelancer. Mă ocup de SEO și scriu site-urile altora. Doar asta fac...