Promovează-te singur, învață SEO de la Google!

invata singur SEO SEM si marketing online

Principala metodă de a învăța despre cum se optimizează un site este lectura, adică să citiți și să fiți la curent cu tot ce apare despre „optimizare SEO”, foarte mediatizata noțiune a ultimilor ani de existență a internetului. Sau, măcar, învățați cu ce se mănâncă activitatea asta, nu neapărat să o faceți singuri la computerul de acasă, ci să știți ce să-i cereți aceluia care vă administrează site-ul, să înțelegeți ce face și de ce face. Bine, în afară de a citi, se presupune că aveți și câteva noțiuni elementare despre codul html, despre felul în care lucrează un site, un server, chestiuni de ordin general dar care, alăturate unui studiu tenace vă vor face capabil să vă duceți singur site-ul în față, acolo sus, acolo unde vrem toți să fim.

(Se poate și dacă sunteți afoni complet dar vă duce mintea și veți să știți, atunci citiți mai departe!)

Mai trebuie să aveți capacitatea de a face distincția între impostură și profesionism, ceea ce însă (recunosc) este mult mai greu. De fapt cam asta înseamnă și optimizarea unui site, SEO vă face site-ul mai vizibil pe internet și ajută motoarele de căutare să distingă între gunoaie și lucruri de calitate. Nici ele reușesc 100%, dar măcar se străduiesc…

Dacă sunteți în banala situație de a nu avea noțiuni de concepție practică a unui site, de marketing online și nici nu prea aveți timp să le aprofundați, să nu mai spun că vă lipsește și cheful, nu este cazul să vă neliniștiți. Despre SEO, despre metodele de optimizare a blogului, magazinului online sau chiar cum să aveți o afacere pe internet fără a avea un site (da, se pot face afaceri pe internet fără să ai propriul site!), puteți învăța chiar de la Google. Cei de peste Ocean vă pun la dispoziție tot felul de metode și unelte, totul este să vreți să învățați! De exemplu, vă puteți înscrie la un curs în urma căruia să obțineți un certificat de training în marketingul digital.

În urma unei participări la Atelierul Digital am obținut și eu un astfel de atestat, am absolvit un curs de training online și am primit un certificat în Marketing Digital. Este de fapt o diplomă obținută online care, mie, nu-mi folosește la nimic și nici dvs nu v-ar folosi la ceva, în sensul acela în care înțelegem că ne putem folosi de o diplomă, adică să ne angajăm, să obținem o mărire de salariu, dar despre asta în rândurile de mai jos.

Atelierul digital de studiat SEO și SEM

Din Atelierul Digital despre care am menționat și v-am dat link-ul mai sus nu veți învăța noțiunile concrete și practice de optimizare SEO, la modul în care doriți sau vă așteptați, de genul se pune acolo și se taie de dincolo. Nu, respectivul portal vă va băga în cap, dacă vreți, chestiuni generale și esențiale despre cum se face optimizarea și promovarea unui site (SEO) și cum se folosesc instrumentele online de publicitate și reclamă, cum se apreciază rezultatul și efectul acestora în campaniile dvs. (SEM).

Cursul online este așa, ca un cros, te obosește de te ia naiba și te tot întrebi când începe cu adevărat și când se sfârșește, când afli ceva util!? Totuși, dacă rezistași, în cele din urmă o să-l terminați! Deși aveți senzația că nu e bun de nimic, vă garantez că este esența! Adică sub forma unor lecții care par fără un conținut efectiv au fost expuse de fapt principiile Google, ceea ce caută acesta într-un site și de ce este important să faci SEO și SEM și, mai ales, veți înțelege cu adevărat de ce unele lucruri sunt așa cum sunt și vi se lămurește logica lor.

Opinia mea este că merită să faceți acest curs. Așa cum am spus mai sus, este esența părții invizibile a internetului, optimizarea SEO, adică veți înțelege cum trebuie să te miști pentru a ajunge într-un anumit loc, la modul virtual vorbind.

Nu veți obține nicio calificare efectivă. Nu e școală profesională, este ceea ce ar trebui să fie un curs adevărat, respectiv vă dă șansa de a învăța! Dacă vreți, evident…