www.789.ro  portofoliu  info  contact
web design clinica dentară Bratu Timișoara
zoom button

Web design și SEO clinică dentară Timișoara

Clinica de stomatologie a dr Bratu din Timișoara avea un site doar cu numele. Nu era de găsit pe internet, dădeai de el doar dacă-i știai adresa. Am refăcut toată partea de design și am schimbat paginile web în esența lor. A fost una dintre primele mele mari realizări de optimizare SEO.

Trebuie să subliniez, nu a trebuit să ridic site-ul, ci să-l fac să existe!

web design si SEO clinica dentara
zoom button

Practic, site-ul clinicii de stomatologie Bratu s-a lansat datorită mie. Era prin 2008, dacă țin eu bine minte...

Succesul acestui site s-a datorat în primul rând încrederii proprietarului în abilitățile mele. Mi-a spus să-i fac ce știu doar să-l scot la suprafață. Ceea ce s-a și întâmplat. Este adevărat, optimizarea SEO pe-atunci era ceva mai simplu decât acum.

Google nu schimba algoritmii cu frecvența cu care o face acum.

Pe vremea când mă ocupam eu de el era cu finanțare din fonduri europene, ceea ce impunea o anume conduită. Adică undeva în fiecare pagină, la loc vizibil, trebuia să apară un slogan ceva de genul „finanțat cu fonduri europene”. Captura de ecran nu are sigla, nu e o scăpare, nu am vrut să apară. Îmi strica toată concepția.

La vremea când am făcut acest site nu se punea foarte mult accentul pe adaptarea pentru telefon mobil, respectiv pe atributul „responsive website”. Nu începuse epoca telefoanelor smart. Prin urmare site-ul era doar pentru vizualizare pe desktop.

Debutul în SEO pentru stomatologie

Sincer să fiu, pe atunci nu mă gândeam la faptul că voi ajunge să lucrez pentru mai mulți stomatologi. Credeam că este o lucrare „accidentală”. Dar, au urmat și altele, din Timișoara și București.

În administrarea site-urilor, în implementarea de SEO este important să fii pe aceeași fază cu proprietarul. Este unul dintre cele mai dificile lucruri. Pentru mine, ca fost jurnalist de reportaj, a fost oarecum ușor, eram obișnuit cu scrisul. Acum aș putea să mă ocup de aproape orice site de stomatologie. Desigur, este necesară o anumită chimie cu medicul respectiv.

Repet, succesul unei colaborări în SEO este dependent de o anumită viziune comună asupra direcției pe care se înscrie site-ul. Fără asta nu merge nimic. De fapt, cred că în orice business este cam la fel.