Audit SEO la telefon!

audit SEO
Auditul SEO la telefon este una dintre cele mai enervante metode de a cerși o informație...

De cand ma ocup doar de SEO, am invatat sa recunosc smecherii de la o distanta de cel putin 550 de kilometri. De obicei, daca ma suna unul care da de mine de pe servicii de internet de pe OLX, iar aluia nici nu-i pasa cine sunt, ce fac, daca eu chiar ma ocup cu asa ceva, daca am portofoliu… mi se aprinde un beculetz! Si… cand aflu ca mai e si din Bucuresti… baie de lumina-mi scalda mie ochii!

Sunt convins ca oamenii nu-s toti la fel, dar printre astia interesati de SEO cam asa mi s-a intamplat mie. Si cred ca stiu de ce, veti intelege mai departe…

Cum se obține un audit SEO

Sunt o multime de site-uri care ofera SEO gratis, cum ar fi silkweb sau wisevision sau seolocal si mai sunt cu duiumul. Am spus bine, cu duiumul, sau o gramada, cum vreti… Dincolo de granita e la fel! Oricum, nu le judec eu, este loc pe piata destul, ideea dupa care se lucreaza in chestia asta este ca pentru a primi audit-ul SEO gratis trebuie sa-ti dai datele de contact. Apoi, esti sunat si intrebat daca nu vrei o lucrare de optimizare a site-ului, ceva promovare, ceva web design… aproape la fel ca ofertele de credite bancare, cu operatori ce te suna in cele mai nepotrivite momente. Credeati ca este ceva gratis?

optimizare SEO gratis
Cuvantul gratis atrage ca un magnet. In SEO este la fel, mulți ar vrea totul fără să plătească vreun ban.

Apoi, un alt gen de audit SEO gratuit este acela in care primesti, intr-adevar, un raport al site-ului tau fara sa te bata cineva cu ceva la cap. Dar chestia aia ce-o primesti gratuit valoreaza exact atat cat ai platit!

Apoi, cei care au nevoie de audit SEO la site-urile lor practica genul acela de prospectari… cauta pe site-uri, anunturi, te gasesc cu Google… dau ei de tine… si vorbesc asa frumos si te trag (pe mine cel putin incearca) de limba incat, daca esti slab de inger si crezi in vorbe mieroase… dai din casa!

Pe mine m-a fentat odata unul (din Bucuresti) si de-atunci m-am invatat minte. (De fapt, poate sunt eu rautacios, mi se trage de pe vremea cand eram corespondent la un post de TV si mi-au ramas neplatite niste stiri, si a fost prima mea muscatura de caine din Ferentari!) Sper sa n-o patesc din nou…

Cele mai scumpe chestiuni sunt cele gratis

Si cum spuneam, eu cred ca motivatia celor care au nevoie de optimizare pentru site-urile lor dar nu vor sa plateasca nimic pentru asta (chestie tipic romaneasca, daca este pe net este gratis si e al tuturor!) si cauta SEO prin Timisoara sau Cluj sau mai stiu eu unde, este aceea ca de fapt nu se mai pot pacali intre ei! Adica, si eu cred ca asta este un lucru bun, nici miticii nu mai accepta sa-si dea tzepe unul altuia, si-atunci tzeparii adevarati cauta provincia. Iaca na, ca noi acum ne-am dat jos din pom!

Si mie mi-e greu sa ma feresc de cei care vor SEO prin telefon, ceea ce eu nu fac nici sa ma arzi cu ceara si sa-mi dai sa beau bere fara alcool, de aceea nu mai discut decat prin e-mail. Oricum, ma tineau din lucru povestindu-mi tot felul de bazaconii, ca toti se pricep dar niciunuia nu-i merge site-ul… Le expediez un mesaj si le explic pe scurt procedura mea de lucru si cand aud ca trebuie sa plateasca am obtinut linistea. Mi-am si facut niste scrisori sablon in sensul acesta.

Foare curand voi implementa sistemul meu de plata online, direct din site, asa ca le voi da un link. Stiti cum iti dai seama ca oamenii sun seriosi? Cand observi ca inteleg ca orice cumpara trebuie platit. Iar ca avansul la o lucrare e un lucru firesc, indiferent ca este de pus dantura sau de cladit o casa sau optimizare SEO!

Dixit! Bafta tuturor!

Despre Matei Bitea 193 de articole
Ofer servicii de optimizare SEO si locuiesc in Timisoara. De web design m-am apucat la sfârșitul anilor 90. Apoi, cam de prin 2004 „m-am tras” spre SEO. Sunt fost jurnalist. Așadar copywriting-ul, crearea de conținut, mi se potrivesc ca o mănușă. La fel, marketing digital, seamănă cu ce făceam noi ca să vindem ziarul... Acum sunt freelancer. Mă ocup de SEO și scriu site-urile altora. Doar asta fac...