Facem singuri SEO in wordpress

SEO Timisoara

 Desigur că, indiferent dacă ai un website și vrei să-i faci SEO sau te interesează doar optimizare în propriul blog, te costă ceva bănuți. Căci, de obicei apelezi la un specialist. Dar sunt unele lucruri pe care le poți face si singur, în definitiv și SEO se poate învăța și practica.

În primul rând, vreau să mă răfuiesc puțin cu atacatorii limbii române și cei care prăduiesc lingvistica universală. Considerând că în America, angajații de la Google au făcut gramatica limbii engleze nu la școală ci pe stadion, iar Matt Cutts nu este decât un vagabond prin parcuri și nu un expert în html, php și meta-tag-uri, am să explic de ce este inutil să spui că faci optimizare SEO.

Ce este un audit SEO. Cât și cum te poate ajuta la promovarea site-ului

Păi, în primul rând, SEO tocmai asta înseamnă, este acronimul de la search engine optimization, iar tradus ar fi cam așa: optimizare pentru motoarele de căutare! Să-i spui unui posesor de site că-i oferi servicii de optimizare SEO este ca și cum ai zice moș bătrân, urc sus, cobor jos, avansați înainte și altele asemenea. Concluzia o trageți dvs.!

Optimizarea imaginilor din site

Deci, pentru posesorii de site-uri care doresc să se ocupe de acestea, fie că o fac din distracție, fie că vor doar să facă niște economii și să plătească mai puțin administratotilor de web, le spun că un lucru foarte facil și pe care-l pot face singuri, cu real succes, este optimizarea imaginilor pe care le pun pe net.

seo wordpress
sa ne facem singuri SEO, optimizarea imaginilor

În textul de față am să vă spun una dintre tehnicile de bază ale optimizării imaginilor. Fie că le luați de pe net pentru a vă ilustra articolele, iar în acest caz vă sugerez să verificați dacă aveți dreptul să le folosiți, dacă nu cumva acestea cad sub incidența drepturilor de autor, fie că fotografiile sunt opera fotografică a ilustrei dvs. persoane, trebuie să aveți grijă de numele pe care acestea îl poartă.

Google, prin roboții lui, caută și scotocește în permanență. Iar dacă în site-ul sau blogul dvs găsește o imagine cu numele de fișier „wer-23x.jpg”, „picture101a.jpg” sau „image201-tb.jpg”… precis o să fiți considerat un neglijent care nu are prea multe de spus, poate chiar nimic, iar în consecință se va duce mai departe.

Dacă, în schimb, în paginile dvs web există imagini cu numele „masina-de-tuns-iarba.jpg” aparat-de-fotografiat-de-vanzare.jpg” „Timisoara-centru-opera-concert-Phoenix-2014.jpg, ca să dau doar câteva exemple, motorul de căutare Google va ști despre ce este vorba. El, adică sistemul software care vă spionează site-ul, va ști, ca și dvs. dealtfel după ce ați citit numele de fișier, că este vorba despre o mașina de tuns iarba, de un aparat de fotografiat sau un concert Phoenix. Prin urmare, când cineva va căuta ceva despre Phoenix va afla, aproape sigur, despre site-ul dvs.

Schimbarea numelui imaginilor este una dintre cele mai banale tehnici SEO. O poate face oricine. Și nici nu-ți trebuie cunoștințe avansate de optimizare site. Așdar, la treabă, știți deja o tehnică SEO extrem de eficientă. Rămâne doar să vă perfecționați…

Citește și:
How to Optimize Images for Web Performance without Losing Quality
The Beginner’s Guide to SEO

 

scris de Matei Bitea

 


Despre Matei Bitea Articolele 94
Am fost jurnalist. M-am retras. Sunt freelancer și mă ocup de SEO. Scriu și fac site-uri...