SEO de proba; Tepelus de Bucuresti

Chestiunea asta cu furatul, cu copy paste este ceva la ordinea zilei: mă feresc de ășia de la București de numa-numa, trebuie să am ochii felinare altfel risc să muncesc pe gratis.

Opinia mea este că niciunde în România asta nu sunt țepari mai mari decât la București! Iar dacă e vorba de SEO… acolo e raiul!

Păi, mă sună ieri unul și zice că a aflat că eu scriu cu 3 lei suta de cuvinte! Pam, pam. Adică, îl întreb eu, dacă vezi undeva un anunț cu 1 euro un apartament în Primăverii, înseamnă că atât costă? Că îl iei cu atât? Nu, recunoaște el, dar eu de ce am pus anunț că scriu articole optimizate SEO cu 3 lei suta de cuvinte!? Uite de aia, zic eu, anunțul e de-acum doi ani, că pe-atunci mă plictiseam și aveam chef să mă sune cineva, să stăm de vorbă, să ne târguim, ăsta este marketing, înțelegi? Și vezi că funcționează?

Dar cine mai scrie cu 3 lei suta de cuvinte, și SEO pe deasupra, întreb eu, așa, ca să mă aflu-n vorbă, că doar v-am zis că sunt plicticos. Studenții, zice el. Da, așa e, dar alea-s pline de copy paste și trebuie să lucrezi pe texte de te iau dracii, mai bine le scrii din nou. Cam asta a fost concluzia la care am ajuns noi după câteva minute de pierdut vremea. Ne tatonam carevasăzică…

Prețul unui articol optimizat SEO

Bine, dar totuși, cu cât scriu eu? Intrăm în miezul problemei. În fine, nu discutăm aici de calitățile mele de Balzac, că doar și el era plătit la câte pagini scrie, important este că ajungem la o sumă, la ceva cu care am putea face un contract. Dar omul insistă, să-i fac un text de probă, poate chiar două, să vadă dacă știu SEO, zice el. Avea niște site-uri de administrator de blocuri și-i trebuia text nu glumă ca să le poată ține.

El îi trăgea la telefon și-mi explica în ce fel trebuie să fie un articol, de ce să fie SEO, unde se plasează textul ăsta, de ce se obișnuiește să scrii de probă, de ce vrea și el ceva de încercare… Iar eu, când el vorbea, îmi spuneam că trebuie să văd în ce naiba de anunț scrie că lucrez pe trei lei, să-l modific, nu? Să nu mă mai sune toți tâmpiții…

Metoda asta de a fura e veche. Pe net se obișnuiește. Sunt tot felul de așa-ziși angajatori ce oferă joburi de content writer. Pun la probă pe toți care caută de lucru și care lucrează pe gratis, în speranța unui job. Nu primesc nimic, nimic! O mușcă vreo 50 de inși iar „patronii” aceștia de site-uri rămân cu 100 de texte. Gratis.

I-am zis: auzi nene, nu-ți scriu de probă și gata! Uită-te pe site-ul meu „Content writer, fotografii și editor web Romania” și vezi acolo, vezi că scriu pentru aproape orice tip de site. Da, da, că știe site-ul, dar totuși, măcar un text… de probă, și după aia vede cât comandă!

V-am spus mai sus chestia cu țeparii… Punct.

>>> Joburi de content writer e ceva de dincolo, nu mă-ntrebați însă dacă sunt sau nu țepari pe-acolo…

Despre Matei Bitea Articolele 94
Am fost jurnalist. M-am retras. Sunt freelancer și mă ocup de SEO. Scriu și fac site-uri...