Servicii de optimizare SEO și filosofie…

Oricine caută servicii de optimizare SEO a unui site trebuie să știe că a ajuns într-unul din locurile potrivite. În aceste pagini web vă prezint esența lucrărilor și serviciilor mele, toate sunt axate pe același lucru, respectiv suma tacticilor și tehnicilor de pregătire a unui site pentru a fi cât mai în față. Sunt freelancer și mă ocup doar cu optimizarea SEO. Nu fac altceva și nu vreau altceva.

„A fi sus” înseamnă, în accepțiunea a tot ceea ce veți citi sau învăța din acest site, să fii pe o poziție superioară atunci când ești căutat pe internet. Dacă persoana ta reprezintă ceva pentru internet și pentru cei care caută un om ca tine, atunci optimizarea SEO este tocmai evidențierea calităților tale, astfel ca toți ceilalți să știe că tu faci ceea ce faci.

Dacă ești o firmă, un produs, un serviciu, un magazin sau doar un concept, atunci optimizarea site-ului tău, respectiv implementarea unui SEO corect și în consecință promovarea paginilor tale vor duce la același lucru: informarea oamenilor despre tine. Acesta este un aspect, să se ia la cunoștință despre tine.

Al doilea aspect important ce rezultă din optimizarea SEO făcută de mine asupra site-ului tău este informarea cu prioritate a celorlalți despre tine. Ce înseamnă cu prioritate!? Păi dacă sunteți zece oameni care fac același lucru, cel puțin unul dintre dvs. va dori ca lumea să știe mai întâi despre el, și dacă se poate numai despre el. Asta înseamnă optimizarea SEO, iar eu, în site-ul meu, mă voi strădui să vă dau detalii cât mai relevante despre ceea ce înseamnă serviciile mele.

Separația dintre „web design” și „SEO”

Deși ambele specialități au același obiect de activitate, respectiv un site pe internet, băbește vorbind au oarecum scopuri diferite: prin web desgin se creează ceea ce optimizarea SEO promovează. Simplu? La prima vedere ar trebui să fie chiar foarte simplu.

În realitate lucurile sunt destul de diferite. Web design-ul este întotdeauna în urma tehnicilor SEO, iar asta pentru că tehnicile Google sunt independente de creatorii de site-uri și de software.

Asta înseamnă că având un site, adică este gata făcut, optimizat SEO și toate celelalte, principala lui menire este aceea de a intra în competiție cu altele din categoria lui. Și constați că cei de la Google au introdus cine știe ce algoritm în căutările lor, s-a trecut la o nouă tehnologie de creare a paginilor web sau este la modă cine știe ce tehnică nouă de promovare, etc…

Dar site-ul dvs deja există, el deja produce, ori în aceste condiții adaptarea la noile cerințe este de cele mai multe ori dificilă.

De ce este dificilă? În primul rând pentru că implementarea de noi tehnici de construire a unei pagini web și implicit o nouă optimizare SEO costă bani, iar pe lângă bani este necesară și condiția posibilității implementării acestor tehnici. Cel mai relevant exemplu este trecerea la criterii de clasificare pentru site-urile adaptate telefoanelor mobile. Acest moment a fost și încă este un test pentru toate firmele care-și bazează activitatea pe un site de internet.

Opinia mea este că o peroană care face web design va fi de cele mai multe ori incapabilă să facă și optimizarea SEO, iar acest lucru din cauza formării sale profesionale. Este dacă vreți diferența dintre un profesor de matematică și unul de limba română.

Soluția competitivității: perpetuarea conținutului de calitate

Și totuși, lucrurile nu sunt insurmontabile. Pentru ca un site să se mențină și să se promoveze există o singură soluție: transmiterea conținutului de calitate. Orice progres va duce mai departe ceea ce este bun, îl va ridica pe o treaptă superioară. În cazul unui site, indiferent de schimbările de tehnologie sau de marketing care apar va rămâne valabil întotdeauna un singur lucru: conținutul lui!

Esența este, așa cum rezultă de mai sus este păstrarea conținutului site-ului, iar acest lucru se realizează doar printr-o mentenanță calificată a site-ului. Intrăm așadar într-o nouă dimensiune a web design-ului și a optimizării SEO, respectiv aceea de editare de conținut și mentenanță.

Optimizarea SEO a site-ului este mai strâns legată de mentenanță decât de partea de web design. Totuși, dacă partea de construcție este inflexibilă atunci nu se mai poate face mare lucru, singurul lucru acceptabil este construcția unui site nou, cu web design adapatat și permisiv și care să permită o gamă cât mai mare de tehnici de optimizare SEO.

În rândurile de mai sus v-am prezentat filosofia mea despre web design, optimizare SEO și mentenanța unui site. Dacă aș fi să mă caracterizez, aș putea spune că dau cele mai bune rezultate atunci cânf concep și fac totul singur, de la început și așa cum vreau. Dar, cred, acest lucru nu este posibil, de aceea va rămâne mereu un deziderat. Deci, nu voi atinge perfecțiunea…

Vă întreb însă pe dvs.: știți pe cineva perfect?