Cursuri SEO ca să fii expert! Acreditate…

Cursuri de SEO și marketing onlline acreditate, oferim diplome recunoscute de Ministerul Muncii și Ministerul Educației prin Autoritatea Națională pentru Calificări… acestea sunt câteva dintre cele mai gogonate promisiuni! Este vorba de un joc de cuvinte care chiar dacă nu te mint în față, îți creează o falsă impresie. Apoi, degeaba faci scandal, nu te-a mințit nimeni, dar dacă nu pricepi limba română, cine este de vină?

Adică ele în sine, nu sunt minciuni, ci efectul lor este unul parșiv. Te fac să crezi că vei obține o diplomă (și cunoștințele aferente) cu care să te angajezi. Este o prostie să te gândești la asta și dacă asta aștepți, atunci asta primești, adică o prostie!

Iluzii optimizate pentru șmecheri

Mai mult, datorită sistemului de recunoaștere a diplomelor, de echivalare a studiilor la nivel european ai putea fi tentat să crezi că faci un curs de SEO în România, te duci în Germania și gata, te-ai aranjat! Cine caută asta… va avea o mare dezamăgire!

Nu neg că dacă vrei să urmezi un curs de SEO în Timișoara, București sau oriunde altundeva în România vei da de unul neacreditat. Nu cred că e așa, toate sunt acreditate, mi-e greu să-mi închipui că ar mai exista cineva să-și riște pielea și să facă ceva atât de ilegal, adică să mintă cu nerușinare.

Repet, cursurile sunt acreditate, adică sunt făcute de cineva autorizat să țină cursuri. Dar asta nu înseamnă că dacă vei urma un astfel de curs vei obține și cunoștințele și diploma la care te gândești. Că vei învăța SEO, vei obține diplomă și cineva te va angaja în mod legal. Da, te vei duce într-o sală și veți sta de vorbă.

Felul în care se pune problema este însă șmecheresc. Și la drept vorbind, nici nu-mi pare rău de cei care se frig. Și ei sunt șmecheri, care cred că SEO se învață într-un curs de 15 ore, apoi se duc „afară” ca specialiști. Prostia se plătește, până ajungi în Germania ți-o trag alții aici!

Expert SEO… nu există o asemenea meserie

E vremea de Covid, adică de stat în casă. Și ce altceva ai putea face, hai să mai înveți o meserie! Cine lucrează în IT este scutit de impozit, salariu mare, ehe, trai nenică pe vătrai! Cum am zis mai sus… chestia cu șmecherii…

Nu există meserie de SEO, nu există atestat de expert în SEO. Cu atât mai mult nu-ți oferă nimeni o astfel de calificare. Dacă nu mă credeți pe mine, întrebați pe cei care organizează „cursuri de SEO acreditate” ce calificare vă dau după ce absolviți! Nu vă luați după mine, întrebați cu gurița voastră. Și mai întrebați și un jurist sau un avocat specializat în dreptul muncii… În fine, întrebați unde vreți!

Am simulat eu o întrebare, chiar am fost curios să văd ce răspuns primesc. Îl observați în imaginea de mai jos. Este așa cum v-am zis. Nimeni nu oferă o specialitate din asta… e trombon curat!

cursuri SEO
Cum spuneam, nu există cursuri SEO de calificare. Nici online, nici offline. Eventual îți oferă ceva de începător într-o meserie apropiată, dar e cu totul altceva. Pur și simplu nu există o astfel de calificare, nu mai vorbesc de experți sau specialiști în SEO

Cum se învață SEO? Unde urmezi un curs de marketing online?

Repet, meseria asta nu există. SEO este o treabă inventată de cei de la Google. Ei n-au niciun interes să spună cum merge afacerea lor. Există doar cursuri de cultură generală. Adică se trezește unul mai experimentat, obține o acreditare de la minister și ține un curs. Că e așa, că s-ar putea să fie așa, vorbește și el despre noțiuni de cultură generală. Despre internet, despre software, despre bloguri și Bill Gates.

Cui vrea să învețe cum se optimizează un site îi recomand să citească blogul celor de la Google. Să studieze cursuri de informatică pentru a-nțelege cum funționează un program. Să citească help-urile de la pluginuri. Să citească tot ce-i pică-n mână, dar atenție la credibilitatea surselor de informare.

De asemenea, să se aboneze la cei mai tari în domeniu, pe twitter, facebook, linkedin… Sunt destule voci autorizate care povestesc despre SEO și sunt dipsuși să-și împărtășească din experiență. Dar vă rog, nu vă luați după chestii din astea, cursuri SEO și experți în domeniu… sunt baliverne!

Tutoriale online și sfaturi gratuite

Cea mai bună metodă  de a învăța nu este să urmezi un curs SEO, ci să furi meserie. Adică să te uiți cum fac alții și să experimentezi pe pielea ta. Dacă nu investești în așa ceva, în a-ți pierde vremea să vezi cum lucrează alții… nu vei obține nimic.

Trebuie să fiți conștienți că nimeni, dar absolut nimeni nu vă va da o informație în mod gratuit. Nimeni nu-și dă pâinea din mână. Nimeni care știe, evident la ei mă refer. Că habarniștii-ți dau tot și orice! Tot n-au nimic!

Este o vorbă: apa aerul și fraierul nu se termină niciodată!

Despre Matei Bitea Articolele 94
Am fost jurnalist. M-am retras. Sunt freelancer și mă ocup de SEO. Scriu și fac site-uri...