Optimizare wordpress. Despre această abureală SEO…

Încărcarea imaginilor și în wordpress este primul pas spre procesul de optimizare și promovarea a site-ului. Este primul element de SEO. De cele mai multe ori este atât de neglijat încât are efecte catastrofale. În rândurile următoare am să vă învăț cum să fiți siguri că faceți bine. Este primul pas în optimizarea site-urilor realizate în wordpress. Dar este valabil și pentru celelalte.

Primul pas: nu vă încredeți în auto-știutori!

Una din cunoștințele mele mi-a mărturisit că nu știe ce să-i mai facă la site. Adică să-l facă mai cunoscut. La sugestia mea de a-i face o optimizare SEO a zâmbit și mi-a spus luându-și un aer superior: „Auzi, chestia asta cu SEO este o mare abureală! Așa cred eu. Și am ajuns la concluzia că nu e nimic de capul ei. Așa mi-au spus și câțiva prieteni de-ai mei care au și ei site-uri, că dacă vreau să fiu cunoscut, atunci trebuie să plătesc la Google, să dau anunțuri…”

Diferența dintre promovarea organică și cea prin AdWords

Din nou, ideea că mi-a zis mie cineva! Este una dintre cele mai sigure capcane în care poate cădea cineva. Subiectul la modă din zilele acestea este să fii atent când îți alegi sursa de informare. Or, în mod logic, dacă te informezi de la incompetenți vei primi informații incompetente. Sau de la oameni deprofesionalizați, vei primi informații ieșite din actualitate.

Promovează-te singur, învață SEO de la Google! (Nu de la autoștiutori…)

Am reușit să-i câștig încrederea și să-i fac o scurtă analiză a site-ului. Un fel de mic audit SEO. Rezultatele au fost surprinzătoare din punctul lui de vedere.

Primele informații către Google. Încărcarea fotografiilor

Întotdeauna am susținut că nimeni nu poate fi un mai bun administrator de site decât propria sa persoană. Ce vreau să spun cu asta? Că la fel ca într-un proces la judecătorie, unde nimeni nu poate fi mai bun avocat decât dvs. înșivă, în administrarea unui site este la fel. Adică dvs. sunteți cel care face legea, cum se spune. Dvs stabiliți conținutul, dvs stabiliți ce informații se publică și care trebuie să fie promovate. Este o sarcină importantă. Poate fi copleșitoare. Totuși, alungați gândul că să faceți optimizare pentru wordpress este ceva foarte dificil.

În funcție de modul în care vă administrați site-ul obțineți două rezultate posibile. Unul este acela de promovare a site-ului. Celălalt este opusul, adică vă poate îngropa afacerea.

Cunoștința asta a mea are un magazin online. Și-l administra singur. Foarte bine, nu aici este dificultatea. Problema lui a fost că nu a făcut bine. Atunci când încărcați o imagine și-i faceți optimizare în wordpress este bine să-i atribuiți cât mai multe informații. Google sau alte motoare de căutare vor citi aceste informații și le vor folosi.

Optimizare și încarcare imagini în wordpress

Atunci când vă fotografiați produsele și le descărcați din aparatul de fotografiat, acestea vor primi un nume oarecare. De exemplu IMG-1233-20200517.jpg sau Olympus-33467.jpg sau cine știe ce altă combinație. Nici nu este important cum se vor numi. Dvs trebuie să le schimbați. Veți înțelege mai departe de ce.

La fel, dacă luați o imagine de pe net, chiar dacă este liberă de drepturi de autor. Nu vă ajută cu nimic dacă fotografia are numele de Screenshoot 2020-04-07 at 1.07.23 PM.jpg. Așa cum se vede în imaginea de mai jos.

WordPress-ul atribuie titluri și denumiri ale imaginii după numele fișierelor. Or, dacă dvs sunteți Google, ce înțelegeți dintr-un site care are imagini cu numele de „screenshoot”? Despre ce credeți că e site-ul acela? În niciun caz despre poșete, cum este al cunoștinței mele, în cazul de față.

optimizare imagini in wordpress
Optimizarea imaginilor in wordpress. Un exemplu de introducere eronată a conținutului. Numele este absolut irelevant, lipsesc elementele de descriere a imaginii. Plus, niste portofele sunt trecute la ghiozdane, dar asta deja nici nu mai contează…

Atribuiți elemente de identitate imaginii

Câmpul „Text alternativ” are un rol important în optimizarea site-ului. Pe scurt, se va regăsi în codul sursă al paginii. Astfel, dacă aveți o imagine cu o mașină pe care vreți să o vindeți scrieți simplu „Renault Clyo 2016” nu vă angajați în a scrie o poveste sau o reclamă. Atât, unul, două -trei cuvinte despre ce este imaginea.

Textul asociat imaginii în wordpress

Este acel mic fragment care va apare sub imaginea pe care o puneți pe site. Este important, e locul de unde Google își ia informații. Face parte din elementele esențiale de SEO.

Descrierea imaginii

Acesta este un câmp pe care cele mai multe teme de wordpress nu-l afișează. Este util însă pentru ca Google să înțeleagă mai bine imaginea și conținutul ei.

optimizare imagini wordpress
Cam așa ar trebui să arate informațiile despre o imagine incarcata in wordpress. Orice optimizare SEO incepe de la materialul pe care-l introduceti in site…

Efectele SEO ale imaginilor dintr-un site

Ar fi greșit să înțelegeți că dacă veți introduce aceste elemente la imagini, gata, aveți optimizare în wordpress. Că ați rezolvat partea de optimizare SEO. Gratis și făcută de dvs. Nu, nici pe departe. Dar este unul din elementele obligatorii care trebuie puse la punct.

Dacă respectați aceste reguli în ceea ce privește imaginile puse în site-ul dvs wordpress, aveți ceva important. Google va pricepe că este un site despre poșete, despre mașini, despre turism, despre orice ar fi fotografiile dvs. În corelație cu alte elemente din site va înțelege conținutul site-ului dvs. Și-l va încadra acolo unde trebuie.

Acestea fiind spuse, vă doresc succes. În urma demonstrației pe care vi-am rezumat-o și dvs eu mai am un client. Iar noțiunea despre abureală SEO este fără acoperire. După cum s-a dovedit mai sus.

→ Mai puteți citi despre optimizare de imaginilor pentru site-uri în wordpress și din articolul de pe DigitalSkills.ro. Este puțin mai vechi, dar în principiu sunt informații corecte.

Despre Matei Bitea Articolele 94
Am fost jurnalist. M-am retras. Sunt freelancer și mă ocup de SEO. Scriu și fac site-uri...