SEO negativ si cum se-ngroapa un site…

gropar SEO negativ

Marturisesc ca n-am facut niciodata SEO negativ, nici nu stiu prea bine cum se face sa ingropi site-ul cuiva, pentru ca este total impotriva principiilor mele sa stric ceva, dar este pentru prima oara cand imi doresc sa stiu asta. Si, voi invata acest lucru!…

Deci asta ar fi tema mea de studiu pentru urmatoarele zile: cum poti sa-i faci cuiva asa un pocinog incat sa-i bagi in pamant afacerea!? Pe mine, m-a cam ferit Cel de Sus de asa ceva, pana acum, pentru ca am fost tot timpul in garda cu site-ul meu, cum vedeam ceva necurat cum luam imediat masuri. Insa, daca lucrez pentru altii, problema asta devine o tragedie. Si tocmai de aceea vreau sa invat, si mi se pare si ca este o afacere excelenta sa scoti din rahat site-uri care sunt moarte. E ceva, nu!? Ca in tehnica militara, intai apare arma iar apoi cum sa lupti impotriva ei, intai virusul, apoi anitvirusul, mai intai femeia apoi babatul! SEO si SEO negativ…

Un site se-ngroapa intr-un singur fel: sa nu-l mai gasesti cu Google, adica acolo unde este sa nu-ti fie de niciun folos. Daca esti proprietar si vrei sa-l ucizi joaca-te cu el. Crezand ca-i imbunatatesti SEO-ul si-l faci mai bun ii schimbi o legatura, o adresa, o eticheta, orice la ce ai acces. Desigur ca nu moare daca stregi o eticheta de la o imagine, nu pica nici Turnul Londrei daca dai cu o piatra-n el, dar daca vezi ca nu se intampla nimic, caci astea nu se observa imediat, iar tu continui sa arunci cu pietre, apoi cu bolovani si-n cele din urma tragi cu tunul… va fi o mare prabusire!

Sau dai cuiva parola de acces si intra omul acela pe serverul tau si-ti face praf tot ce e acolo. Acel cineva stie foarte bine SEO, probabil e smecher si vrea doar sa te scoata din bransa, asa, incet, pic-pic, o picatura chinezeasca, nu te omoara de tot, te lasa sa mai rasufli cat sa-ti vezi declinul.

O alta metoda, cea mai parsiva si mai la indemana tuturor este sa-ti inscrii site-ul in tot felul de locuri cacacioase, pline de reclame cu viagra si cu Alina Plugaru si om te-ai facut sau cu free link-uri si 1000 de backlink-uri pe ora, gratis, ca la curve, etc… Zici ca iaaa, uite, e free sa ne inscriem aici, creste traficul! Traficul nu creste, dar te penalizeaza Google si-ti scade ranking-ul si om esti! Unde mai pui ca ti se umple browser-ul de addons-uri si mai iei si niste virusi si gata. E tot un fel de sculament.

Tocmai de aceea, inscrierea in directoare nu este o chestie asa de sigura pentru SEO, niciodata nu stii cu cine ai de-a face, poti doar sa intuiesti. Iar in aceste cazuri cel mai bine este sa lucri cu chestiuni verificate deja sau despre care ai certitudinea ca sunt ok.

Un lucru este sigur. Un director serios de promovare (ma rog, eu le zic cataloage, ca de promovat nu fac ele asta) iti va cere intotdeauna adresa de e-mail a domeniului pe care-l inscrii. Adica sa te verifice, iar in acelasi timp sa-ti poti modifica site-ul de cate ori ai vreo problema. Acolo unde poti inscrie un site doar cu o adresa de mail de pe yahoo, gmail sau naiba mai stie de unde, unde nici macar nu se cere o verificare a persoanei care face inscrierea, acolo sunt sanse sa colcaie locul cu serpi!

Din paragraful de mai sus rezulta un mijloc foarte nociv pentru a face SEO negativ. Ei, asa fiind teoria, ca poti lua sculament si fara sa mergi la femei, trebuie doar sa ti-aduca un prieten un pahar cu apa de la ele si sa-ti dea sa te speli, devine limpede si cum poti sa scapi de asa ceva. Scoti linkurile de pe spatele site-ului tau. Ceri la Google chestia asta.

Ce vreau eu sa-nvat este care sunt acele site-uri care-mput totul in jurul lor!? Caci nu apar imediat ce te-ai contaminat, e ca-n viata reala, le trebuie cateva zile…

Nu mi-am batut capul cu asa ceva pana acum, dar e musai. Si mai vreau sa stiu care-mi sunt prietenii!