Ebook SEO și Zece mii de euro în concediul de creștere al copilului

ebook seo
Un eBook de SEO din care înveți pe gratis cum ajungi pe prima pagină Google... nu există!

Ultima chestie care m-a dat pe spate este ceva adresat mămicilor care se află în concediul de creștere al copilului. Hai că-i tare asta! Adică dacă ai copil mic și nu vrei să mai mergi la lucru, învață dintr-un eBook cum să începi să câștigi bani din copywriting și SEO! Ai 10.000 de euro pe lună! Nu ai nevoie de investiții, de experiență, de nimic! Numai să vreți mămicilor! Vreau eu, vă rog, învățați-mă pe mine, că de când fac SEO n-am reușit să câștig atâția bani într-o lună! Am 30 de ani de scris profesionist (ca la box!) dar n-am prins așa un premiu lunar.

„Descarcă gratuit un Ebook de Optimizare SEO” Sau „Mini curs gratuit ca să-ți pui site-ul pe prima pagină Google!” Ați observat probabil că sunt o mulțime de ghiduri care explică pașii pentru a fi pe prima pagină. Cursuri care te învață – absolut gratuit – cum să-ți pui la pământ concurența. Care sunt trendurile de marketing digital, de SEO, domnilor, toate sunt gratis! Adică toată lumea te învață să câștigi bani, nu vor nimic în schimb, doar să te înscrii la webinarele lor, desigur gratuite!

Mai este unul în București care livrează eBook-uri de SEO, are o academie de marketing, zice el, dar habar n-are să scrie în limba română. În fine, mai departe am să vă explic de ce se oferă aceste materiale pentru download, de ce-și pierde cineva vremea să vă dea cheia succesului într-o afacere. Gratis!

curs eBook SEO gratis
O reclamă imposibilă la un eBook… la ceva ce nu ar putea exista…

Ebook de optimizare SEO. Download gratuit. Învață să-ți crești afacerea

Genericul din titlul de mai sus este motivația de a oferi materiale pentru download. Cursuri gratuie, etc. Aceasta se face dintr-un motiv foarte rațional. Dacă ați observat în 99% dintre cazuri vi se cere adresa de e-mail și telefonul. Logic. După ce veți descărca acel eBook veți fi contactați pentru oferte de optimizare SEO, pentru oferte de advertoriale, de promovare a site-ului dvs.

În indicațiile Google din urmă cu câțiva ani se recomanda că o notă bună pentru site-ul dvs ar fi să oferiți ceva pentru download. Un material gratuit și în schimbul căruia să se ofere adresa de e-mail, telefonul. Este adevărat că în acest fel se construiesc și bazele de date cu adrese de e-mail. Este o soluție cinstită și corectă de a vă colecta câteva date personale. Dar apoi veți deveni un client pentru e-mail marketing. Veți fi sunați să vi se ofere servicii. Din zece telefoane unul va deveni interesat. Aceasta este afacerea. Nimic nu este gratis.

Acum despre ce conțin materialele pe care le primiți prin download. Indiferent dacă sunt despre optimizare SEO, copywriting sau noțiuni generale de marketing digital, veți observa că aceste eBook-uri sunt destul de „subțirele”. Majoritatea au câteva pagini, scris cu literă mare, spațiu liber suficient. Și conțin doar idei generale, nimic concret în afară de invitația de a cumpăra ceva, de a accesa ceva sau de a te înscrie undeva.

copywriter SEO Paul Anglin
Deci dacă vreți cu adevărat să învățați SEO și copywriting… faceți-o de la profesioniști. Doar că e pe bani!

Reclamă de servicii de publicitate

Un exemplu de eBook de optimizare și promovare a site-urilor, un fel de explicație a ce înseamnă SEO este materialul oferit de cei de la Manta.com. Aceștia te invită să faci download la ”Afacerea are nevoie de un plan pe termen lung de SEO”. Eu în general mă uit la destule materiale, în fapt citesc foarte mult. Este adevărat că uneori citesc așa, în diagonală, cum zicea un vechi coleg, redactor la ziar. Dacă nu-mi reține nimic atenția trec mai departe.

Materialul celor de la Manta are însă o comparație deosebit de plastică. În acest eBook ei explică de ce ai nevoie de SEO. Fac asta în mod logic, la un nivel de înțelegere general. După care sugerează ce se întâmplă dacă ai făcut SEO și apoi renunți. Adică este la fel ca mersul la sala de gimnastică. Îți formezi corpul și apoi te lași, bei Cola și mănânci la fast-food, adio exerciții. Normal că te fleoșcăiești în timp.

În concluzie, manualele acestea sunt „subțiri” și cu titlu orientativ, generalist. Însă nu sunt gratis absolut deloc. Poate doar în sensul că nu vă dau nimic dar nici nu vă cer nimic. Ceva ce te învață cu adevărat despre marketingul digital costă. Lucrările de SEO, cărțile adevărate, eBook-urile bune și adevărate costă bani. Opinia mea este că dacă vă axați (doar) pe astfel de resurse gratuite veți cheltui ceva mult mai valoros: timpul dvs.! Când vă veți da seama cât timp ați irosit veți zice „Doamne, dar câte puteam să fac până acum!…”

Citește și:

Despre Matei Bitea 164 de articole
Ofer servicii de optimizare SEO si locuiesc in Timisoara. De web design m-am apucat la sfârșitul anilor 90. Apoi, cam de prin 2004 „m-am tras” spre SEO. Sunt fost jurnalist. Așadar copywriting-ul, crearea de conținut, mi se potrivesc ca o mănușă. La fel, marketing digital, seamănă cu ce făceam noi ca să vindem ziarul... Acum sunt freelancer. Mă ocup de SEO și scriu site-urile altora. Doar asta fac...